Jegesmedvék

2021.03.16. 13:00

A kassaiak skalpja mindig nagyon értékes

Megnyerte utolsó hazai összecsapását a miskolciak hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A szlovák bázisú Tipos Extraliga alapszakasza 48. fordulója keretében vasárnap este tét nélküli találkozó várt a DVTK Jegesmedvék együttesére. Az ugyanis már korábban eldőlt, hogy a piros-fehérek nem vehetnek részt a kvalifikációs tornán, így pedig nem lehetnek majd részesei a rájátszásnak sem. Viszont a szereplésük miatt bizonyára mélységesen csalódott Macik dicséretére vált, hogy az itthoni zárórán megverték az „örök” rivális Kassát, melynek stílusa fekszik nekik.

Magosi kezdte

Négy elveszített találkozó után itthon szépen búcsúztak a 2020/21-es idénytől Magosiék, akik a kezdés előtt azt ígérték, hogy becsületbeli kérdést csinálnak a csatából, és állták szavukat: nem csupán egyenrangú ellenfelek voltak, hanem jobban is hokiztak a nagy múltú, de nem is olyan régen még szebb napokat látott gárdától. A 4. percben Magosi jobbról, pár méterről szerzett vezetést (1–0), ezt azonban Chovan ugyancsak jobbról, éles szögből, 5 méterről kiegyenlítette (1–1). Ettől kezdve váltott „lovakkal” zajlott a mérkőzés, a nyitóharmadban azonban újabb találat már nem született.

Anderson eldöntötte

A középső szakaszban 20.52-nél Klhűfek közelről Adorján mögé vágta a korongot (1–2), ez azonban nem vette kedvét a miskolciaknak, akik megállás nélkül rohamoztak, minden idegszálukkal a kaput veszélyeztették, és akcióik támogatásából szokásuk szerint a védők is kivették a részüket. A 37. percben Csányi a jobb oldali bedobókörből, emberhátrányból (mivel Magosi a büntetőpadon csücsült) egalizált (2–2), és tette nyílttá a találkozót.

Következett a zárófelvonás, amely egyenlő erők küzdelmét hozta. Már-már a hosszabbításra is számítani lehetett, de az 53. percben Anderson szemből, középtávolról Vay hálójába vágta a játékszert (3–2), a hajrában pedig hiába vetettek be minden eszközt a vendégek (portásukat mezőnyjátékosra cserélték), az eredmény nem változott, így Vasék sikerrel zárták szlovákiai kalandjuk első három évének miskolci záróráját. Diadalukat a célzási arány (34–28) is igazolta.

Várhatóan maradnak

Ezen a héten Zólyomban, majd Liptószentmiklóson lépnek fel a piros-fehérek, aztán szeptemberig vagy októberig nem láthatjuk őket tétmeccsen. Jövőjükkel kapcsolatban van néhány nyitott kérdés, a legvalószínűbbnek persze az tűnik, hogy a soron következő szezont is északi szomszédainknál kezdik, keretük pedig alighanem jócskán átalakul majd.

DVTK Jegesmedvék – HC Kosice 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Fridrich, Adamec – Kacaj, Soltés (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Kiss D., Rokaly, Vas J., Anderson 1 – Szirányi, Fredriksson, Csányi 1, Magosi 1, Lövei (1) – Gőz, Láda B., Miskolczi, Galanisz, Galajda – Vojtkó, Ritó – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

HC Kosice: Vay – Pavlin, Baránek (1), Reway (2), Chovan 1 (1), Klhűfek 1 – Michalcin, Ruzicka, Bellus, Mráz, Lapsansky – T. Slovák, Deyl, Mily, Jacobs, Poirier – Petran, Fric, Jokel, Havrila, Demek. Vezetőedző: Marcel Simurda.

Tokaji Viktor: – Nem adtuk fel, mivel még nem pergett le a homokóránk, és azt kell mondanom, hogy remekül megálltuk a helyünket. Eddig is csak az apróságokon múlt, hogy miként alakultak az eredményeink. Ezúttal akaratban és szívben is a kassaiak fölé nőttünk. A srácok bizonyították, hogy bárki ellen képesek jól játszani. Örülök, hogy utolsó hazai mérkőzésünket sikerrel vívtuk meg.

Marcel Simurda: – Bánt minket, hogy nem tudtunk nyerni, mert a többiek elbuktak, és feljebb léphettünk volna a táblázaton. A vereségünk ellenére természetesen nem tettük le a puskánkat, még két nehéz mérkőzés áll előttünk az alapszakaszban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!