DVTK vs. Mezőkövesd

2021.02.26. 07:00

Visszavágó, vagy a jó széria folytatása

Nagy kérdés, hogy a Diósgyőr meg tudja-e szakítani a Mezőkövesd remek sorozatát.

Berecz Csaba, Kolodzey Tamás

Mezõkövesd 20210223 Labdarúgás MK magyar kupa mérkõzés Mezõkövesd DVTK Foto Nemzeti Sport - Földi Imre A képen:

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 23. fordulója szomszédvárak összecsapásával kezdődik. A diósgyőri stadionban pénteken 20 órakor kezdik a Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzést, amely alighanem nagy nézőszámot hozna. Azonban a koronavírus-járvány miatt, mint köztudott, zárt kapus lesz ez a csata is.

A felek három napja a Magyar Kupa nyolcaddöntője keretében csaptak össze, és a bajnoki meccs főpróbája a fürdővárosiaknak sikerült, ők jutottak tovább, 2–0-s győzelemmel – most pedig jöhet az előadás.

Sokkal többet kell nyújtani

A DVTK szakvezetőjének elsőként azt vetettük fel, hogy ez egy másik mérkőzés lesz, mint a keddi volt.

– Nagyon bízom benne, hogy másfajta mérkőzés lesz mind a játék képében, mind a végeredményben. Sokat beszéltünk erről az öltözőben, bízom benne, hogy megértik a játékosok, hogy a keddinél sokkal többet kell nyújtani, és akkor minden rendben lesz – felelte Zoran Zekić, akinek megjegyeztük, hogy várhatóan sok új arc lesz a kezdőcsapatokban. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük: mit hozhat ez a játékban, egyik, illetve másik oldalon?

– A rotációnak több oka is lehet. Pintér Attila korábban kezdte a munkát Mezőkövesden, már kialakította a kezdőcsapatát, Diósgyőrben viszont teljesen új együttes épül. A keddi kezdőcsapathoz képest lesznek változások, elsősorban olyan játékosokat szeretnék pályára küldeni, akik a szabályok adta keretek között agresszívabban játszanak, és a támadásépítés során jobban meg tudják tartani a labdát, mert ezen a téren akadtak hiányosságaink kedden.

Szóba hoztuk a diósgyőri trénernek, hogy Pintér Attila irányításával nagyon jól szerepel a Mezőkövesd, és megkérdeztük, hogy miben látja a megyei rivális erősségét.

– Mezőkövesden nagyjából egyenlő erők küzdöttek a kupameccsen, de ellenfelünk mégis tíz ponttal többet gyűjtött a bajnokságban, ez az alap­állás – mondta Zoran Zekić. – Természetesen kielemeztük a Mezőkövesd játékát, illetve keddről van egy élénk személyes tapasztalatunk is. Beszélhetünk futballfilozófiáról, de meglátásom szerint a foci sokszor nagyon egyszerű. Tisztelni kell a klubot, a szurkolókat, az ellenfelet, és rengeteg minden múlik azon, hogy melyik csapat veti bele magát nagyobb győzni akarással a mérkőzésbe, ki tudja ráerőltetni az akaratát a másikra, ki birtokolja többet a labdát. Bárki is legyen az ellenfél, minden mérkőzés új lehetőség a győzelemre, a pontok számának gyarapítására.

Mozdulhatnak az utolsó helyről

Azt is felvetettük a diósgyőri szakvezetőnek, hogy a Mol Fehérvár FC elleni győzelem után, amennyiben most is sikerülne nyernie a DVTK-nak, akkor akár el is mozdulhatnának az utolsó helyről. Ezzel kapcsolatban kíváncsiak voltunk arra, hogy ez téma-e az öltözőben.

– Tisztában vagyunk ezzel, és nagyon boldogok lennénk, ha így történne, ennek ellenére ez nem téma. Számunkra az az elsődleges cél, hogy a bajnokság végén előzzünk meg legalább két csapatot, amihez mindig a következő ellenfélre és a megszerezhető három pontra kell koncentrálnunk. Egy péntek esti győzelem nagy lökést adna ehhez – jelentette ki a szakvezető.

Ami a DVTK keretét illeti: Iszlai és Antal B. kisebb betegsége után szerdától már a csapattal edzett, Molnár G. bevethetősége viszont kérdéses, mert bár nagyon szeretne pályára lépni, de még fájdalmat érez játék közben.

Nagyon nehéz lesz

A honi labdarúgás első osztályában párját ritkítja a „matyók” produkciója. Amikor a klub vezetése szakvezetőt cserélt, Cseriéknek mindössze 8 pontjuk volt és szinte reménytelen helyzetben, sereghajtóként szerénykedtek. Aztán megérkezett Pintér Attila, aki rendezte soraikat: csapatával tizenkét meccsen 22 pontot gyűjtött, és már mindenki biztos abban, hogy a dél-borsodiak a 2021/22-es küzdelemsorozat mezőnyének is tagjai lesznek. Sőt ha a lendületük nem törik meg, akkor a jelenlegi 7. helyükről előrébb léphetnek, hiszen hátrányuk mindössze 3 pont a pillanatnyilag harmadik helyen álló Mol Fehérvár FC-vel szemben.

– Mérkőzésről mérkőzésre készülünk, és megint a Diósgyőrrel fogunk játszani – mondta Pintér Attila, az MZSFC vezetőedzője. – Természetesen nagyon örültünk a kupában aratott győzelmünknek, ugyanakkor úgy gondolom, hogy a bajnoki találkozó teljesen más mérkőzés lesz. Azt kell mondanom, hogy kedden sokkal erősebb Diósgyőrrel találkoztunk, mint ősszel, éppen ezért nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ellenfelünk bebizonyította, hogy a legjobb csapatokkal is fel tudja venni a versenyt, amit alátámaszt a Ferencvárosi TC és a Mol Fehérvár FC elleni idegenbeli sikere, továbbá a Kisvárdát is legyőzte hazai pályán a bajnokság keretében. A kupameccshez hasonlóan most is heves küzdelemre és jó összecsapásra számítok. Szeretnénk idegenben is eredményesen szerepelni, ennek jegyében bízom benne, hogy a mi akaratunk érvényesül majd a mérkőzésen. A győzelem megszerzéséért lépünk pályára, ehhez fegyelmezett játékra lesz szükségünk és mindenkinek százszázalékos teljesítményt kell nyújtania a pályán.

A kövesdieknél a maródiak listáján van Lakvekheliani (keresztszalag-szakadás) és Serderov (oldalszalag-szakadás), így ők nem játszhatnak.

A várható kezdők

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Malenica – Grgic, Mlivoc, Soldo, Marin – Roshi, Márkvárt, Hegedűs J., Grozav – Suljic, Vanecek.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Katanec, Vadnai – Karnitski – Besirovic, Martic (Rui Pedro), Cseri – Vutov, Jurina.

(A borítóképen: Péntek este ismét megyei rangadót játszanak, ezúttal bajnokit, Diósgyőrben)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!