sí-világbajnokság

2021.02.22. 16:30

Sérülés és diplomázás után is szépen szerepelt Kékesi Marci

Kékesi Márton műlesiklásban kitett magáért az alpesi vébén.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A négy magyar közül csak a Mályiban lakó Kékesi Márton vette sikerrel a szombati selejtezőt férfi műlesiklásban az Olaszországban zajló alpesi sí-világbajnokságon.

Elégedett lehet

A száztizenkettes kvalifikációs mezőnyből a legjobb huszonöt szerzett indulási jogot a vasárnapi főversenyre. A Mályiban élő huszonnégy éves sportember kiváló második futamának köszönhette huszonkettedik helyét.

Az úgynevezett final futamban a győzelmet a norvég Sebastian Foss-Solevaag szerezte meg az osztrák Adrian Pertl és a norvég Henrik Kristoffersen előtt, Kékesi Márton pedig az előkelő huszonötödik helyen zárt. A nők között a legjobb magyar Dorultan Katalin lett, aki a negyvenegyedik helyen érkezett a célba.

– Ahhoz képest, amiken átmentem, gondolok a súlyos sérülésemre, a hosszú kihagyásomra, a Testnevelési Egyetemen való diplomázásomra, elégedett vagyok a szereplésemmel – mondta az Északnak Kékesi Márton.

Eredmények

Férfi műlesiklás: 1. Sebastian Foss-Solevaag (Norvégia) 1:46.48 perc, ... 25. Kékesi Márton +14.51 másodperc.

Női műlesiklás: 1. Katharina Liensberger (Ausztria) 1:39.50 perc, 2. Petra Vlhová (Szlovákia) +1.00 mp, 3. Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) +1.98

(A borítóképen: Kékesi Márton lélegzetelállító kaputechnikája)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!