Helyi sport

2021.02.01. 15:30

Most nem úgy pattant a labda

Nem jött össze az idegenbeli pontszerzés, maradt az utolsó helyen a DVTK női röplabdacsapata.

Berecz Csaba

Forrás: MTK Budapest

A női röplabda Extraliga 12. fordulójában szombaton délután az MTK Budapest vendége volt a Diósgyőri VTK csapata. Utóbbiak azzal a reménnyel léphettek pályára, hogy pontszerzésük esetén elmozdulhatnak az utolsó helyről.

Állva hagyta a kezdés után az MTK a vendégcsapatot, a pályaválasztónak szinte minden sikerült, a túloldalon pedig semmi nem akart összejönni, és bár számított arra a diósgyőriek szakvezetője, hogy a meccs eleje nem lesz könnyű, valószínűleg Toma Sándor nem ilyen forgatókönyvre gondolt. 9–2-nél két időt a DVTK edzője, mert addig mindössze Mojca hozott össze egy pontot a piros-fehéreknek, a másikhoz egy rossz nyitás után jutottak. A pauzát követően sem sok minden változott, emiatt jöttek a cserék, Hortont a többhetes kihagyás után visszatérő Kovács E. váltotta, majd nem sokkal később Beddingfield helyett Egri jött be, 14–4-nél. Pár perccel ezután, amikor ismét 10 egység volt a csapatok között, Toma edző kikérte második idejét, de ez sem használt, simán, 21 perc alatt veszítette el az első játszmát a DVTK (25–12).

Halvány

A második menetben a kezdőcsapatával folytatta mindkét csapat a meccset, de a kezdeményező szerepet változatlanul az MTK játszotta. „Saját erőből”, Kiss E. révén szerzett először pontot a DVTK (4–4). A piros-fehérek támadójátéka halvány volt (10–7), amin Mojca és Kountoura próbáltak változtatni. 13–11-nél időt kért Toma edző, de a folytatásban az MTK jól felépített, pontos támadásai egymás után hozták a pontokat, 16–14 után zsinórban négyet, amelyek közül az utolsó egy ász nyitás volt. 20–14-nél, a termelési válságban lévő Horton helyett újra Kovács E. lépett pályára, majd 22–15-nél újra DVTK-pauza következett, de ez sem használt túl sokat, a harmadik szettlabdáját, egy sáncnak köszönhetően, játszmagyőzelemre váltotta az MTK (25–18).

A harmadik játékrész elején Papp parádézott (3–0), aztán Mojca villanásaival fordított a Diósgyőr (3–4). Majd jött az újabb fordulat, aminek hazai oldalon lehetett örülni, és miután a nyolcadik fővárosi egység is megszületett, vendég időkérés következett (8–4). Az MTK azonban a szünet után is folytatta a távolodást, motivált, lelkes játéka nem sok esélyt adott a Diósgyőrnek (15–9). A fáradtan, tompán játszó piros-fehéreknek sok volt a nyolc napon belüli harmadik bajnoki, a frissebb kék-fehérek szépen haladtak az újabb szettgyőzelem és a meccs megnyerésre felé. Igaz, 24–17 után nem adta olcsón a bőrét a DVTK, de végül az MTK beseperte ezt a játszmát is (25–20), és mivel a DVTK pont nélkül maradt, így nem tudott elmozdulni az utolsó helyről.


MTK Budapest – Diósgyőri VTK 3:0 (12, 18, 20)

Budaörs, zárt ajtók mögött. V.: Soltész, Sík.

MTK Budapest: VEZSENYI 19, Császár 7, KILYÉNFALVI 6, PAPP 14, Szerencsés-Miklai 9, Durst 1. Csere: Szalai (liberó), Godó 2, Borsos, Sátorhelyi (liberó). Vezetőedző: Leiszt Máté.

Diósgyőri VTK: Kountoura 2, Szajkó 1, Horton 5, MOJCA 16, Kiss E. 2, Beddingfield 6. Csere: Dömsödi (liberó), Kovács E., Egri, Kundrák (liberó), Mészáros. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Leiszt Máté: – Nagyon örülünk a győzelemnek, a megszerzett 3 pont jól jön a rájátszás előtt. A csapat fegyelmezetten és jól játszott a mai napon.

Toma Sándor: – Gratulálok az MTK-nak! A mai napon, az előző két meccshez képest nem úgy pattant a labda, ahogy szerettük volna. Akartak, küzdöttek a lányok, de az előző két bajnoki talán túl sok energiát vett ki belőlük. Dolgozunk tovább.

(A borítóképen: Horton próbál blokkolni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!