DVTK Jegesmedvék

2021.02.06. 08:03

Klhűfek gólja döntött a ráadásban

Péntek este testvérvárosok együttesei csaptak össze a jégkorong Tipos Extraligában.

Kolodzey Tamás

20210103 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék - HC Kosice jégkorong Tipor Extraliga mérkőzés, Jégcsarnok. képen: Nikandrosz Galanisz #8

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A szlovák üzemeltetésű sorozat 37. fordulója keretében a HC Kosice vendége volt a DVTK Jegesmedvék gárdája. Mindkét társaság teljes létszámban, huszonkettes kerettel vette fel a harcot, a vendégeknél pedig játékra jelentkezett a napokban igazolt két légiós, az amerikai Walker, és a svéd Rundqvist, sőt a hónapok óta sérült Gőz is felépült és a negyedik sor tagjaként tért vissza.

Egy gól, egy kiállítás

A meccs első lövését Rokaly 1.25-nél jobbról, a bedobókör széléről engedte el, korongja azonban kipattant. A választ Lapsansky a 4. perc elején adta meg, az első soros csatár szemből próbálkozott, de szintén nem ért célt. A 10. percig mindössze három kísérlet történt, köszönhetően a védők éberségének, a hátsók ugyanis nem engedték kapujuk előterébe a csatárokat, akik számára nem maradt szabad terület. Az első harmadban egyébként sokáig csak közeli vagy középtávoli próbálkozások történtek, távolról senki nem jutott szóhoz. A felek nagyon vigyáztak arra, hogy ne kövessenek el szabálytalanságokat, ennek megfelelően nem akadt emberelőnyös és -hátrányos helyzet. A 17. percben a kassaiak szereztek előnyt, ­Klhűfeknek 4 méterről sikerült bevennie a piros-fehérek ketrecét (1–0). Kevéssel a szakasz vége előtt Magosi kapta a csata első kisbüntetését, amelyet megtört a dudaszó.

Ötször is betaláltak

A 21. percben éppen letelt Magosi kiállítása – pont akkor, amikor elhagyta a fülkét, vagyis statisztikailag már öt az öt elleni szituációban – Lapsansky 5 méterről, enyhén balról betette a másodikat (2–0). Ekkor még senki nem várta, hogy megindul a gólgyártás, az adok-kapok. A 25. percben a hátvéd Wehrs a kapu szájából szépített ­(2–1), majd pillanatokkal később Mily balról 3–1-re alakította az állást. A 28. percben, Csányi a változatosság kedvéért jobbról zárkóztatta fel csapatát (3–2), és ezzel újra nyílttá vált a találkozó. Lendületben maradtak a Jegesmacik, és Rokaly a 31. percben pár lépésről döntetlenre „meszelte” az állást (3–3). A második harmad végén a kassaiak megnyomták a ceruzát, többször lőttek kapura, a vezetést azonban nem tudták átvenni, így a fordulatokban gazdag meccsen az utolsó felvonásra maradt a döntés.

Kiegyenlített volt

A harmadik játékrész kezdetétől a felek nagy jelentőséget tulajdonítottak a vezetésnek, ennek jegyében pedig rátettek egy lapáttal, és „elkeseredett” küzdelem alakult ki a jégen. A 43. percben megint Magosi tett rossz fát a tűzre, így társainak kellett öt a négy ellen bekkelnie, és ezt meg is tették. A miskolciak két perc alatt háromszor tüzeltek, válaszra nem adtak lehetőséget. Az 50. percben előbb Klhűfek talált rést (4–3), majd 17(!) másodperccel később Osterberg ugyanezt tette (4–4), így maradt izgalom a végére. A rendes játékidő döntetlennel ért véget, a hosszabbításban három-három mezőnyjátékos feszült egymásnak, és Klhűfek – a mezőny legjobbja – 60.06-nál, azaz 6 másodperc elteltével döntött. Az összecsapás arról is nevezetes marad, hogy a hazaiak közül senkit nem állítottak ki, ez olyan ritka, mint a fehér holló.

Folytatás vasárnap 18 órától a Népkertben, a Macik az éllovas HKM Zvolennel csatáznak majd, zárt ajtók mögött.


HC Kosice – DVTK Jegesmedvék 5–4 (1–0, 2–3, 1–1, 1–0) – hosszabbítás után

Kassa, zárt ajtók mögött. V.: Müller, Sevcik – Hercog, Stanzel (szlovákok).

HC Kosice: Riecicky – Pavlin, Deyl, Reway (1), Chovan (1), Lapsansky 1 – Michalcin, Ruzicka (2), Bellus (2), Poirier (1), Klhűfek 3 – T. Slovák, Cibák, Mily 1, Elias, Jokel (1) – Novota, Krasnican, Jenys, Havrila, Fric – Vay (kapus). Vezetőedző: Jan Stastny.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs 1, Bukor, Walker (1), Vas (1), Anderson – Szirányi (1), Kiss D. (1), Rokaly 1, Rundqvist (2), Osterberg 1 – Vojtkó, Láda B., Csányi 1, Galanisz, Magosi (1) – Gőz, Révész, Ritó, Miskolczi, Lövei – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 0, ill 4 perc.

Jan Stastny: – A miskolciakkal hagyományosan nagy csatákat vívunk. Most is kemény ellenfelek voltak, és a két pontért is nagyon meg kellett dolgoznunk.

Tokaji Viktor: – A meccsnek az a legnagyobb tanulsága, hogy egy pillanatra sem lankadhat a figyelmünk, mert most ilyen leeresztésekből kaptunk a gólokat. Két új játékosunk érkezésével sokat javult a támadójátékunk, amely kezd rendben lenni, de nagy hangsúlyt kell fektetnünk a védőmunkára is. Egy pontot mindenképpen megérdemeltünk.

(A borítóképen: Pontot szereztek a Jegesmedvék (fehérben))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!