röplabda

2021.02.21. 11:00

A bajnokaspiráns ellen

A diósgyőri női röplabdacsapat vasárnap a Nyíregyháza ellen kezd a negyeddöntőben.

Berecz Csaba

20210207 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország FATUM Nyíregyháza - DVTK Extraliga női röplabda mérkőzés. képen: LACOMBE ZSÓFIA #11

Forrás: Kelet-Magyarország

Fotó: DODÓ FERENC

A női röplabda Extraliga az alapszakasz lezárultát követően a rájátszással folytatódik, a mezőny nyolc csapata a három nyert meccsig tartó negyeddöntőben csatázik.

A Diósgyőri VTK együttese az alapszakaszgyőztes Fatum-Nyíregyháza ellen kezdi az újabb etapot, vasárnap 18 órától, vendégként, azt követően, hogy a 2020/21-es évadban eddig mindössze egy meccset veszített sza­bolcsi gárda az utolsó helyezett piros-fehéreket választotta ellenfélül (a rá­játszás végén nem helyezések alapján kerültek párba a csapatok, hanem az első három helyezett eldönthette, hogy ki ellen szeretne pályára lépni). Ennek a párharcnak a fő esé­lyese a nyíregyházi gárda, akik a bajnoki címet sze­retnék megszerezni, ezzel szemben az újonc Diósgyőr beérné azzal, ha az évad végére sikerülne a 8. helytől előrébb végeznie, és ezzel meghosszabbíthatná élvonalbeli tagságát.

Elővették a felvételt

– Az alapszakasz legutolsó meccsét, két hete éppen a Nyíregyháza vendégeként játszottuk, úgyhogy annak a mérkőzésnek a tévés felvételét vettük elő, hogy az ellenfél játékát tovább elemezzük – mondta Toma Sándor, a DVTK röplabdacsapatának szakmai igazgatója. – Azon a meccsen a mi játékunk nem az volt, amire most számítani lehet, ugyanis Horton sérülten vállalta a játékot és emiatt messze volt attól, amire egészségesen képes, Kovács E. pedig még nem volt olyan állapotban a visszatérését követően, hogy nagyon terhelni lehetett volna, így tulajdonképpen ütőként egyedül Mojca volt az, akit használni tudtunk. Azon a bajnokin a 2. és a 3. szettben voltak olyan periódusok, amikor szépen játszottunk, de nem voltunk annyira felszabadultak, mint például az Újpesti TE vagy a balatonfüredi Szent Benedek RA gárdái ellen.

Toma Sándor arról is beszélt, hogy a Nyíregyháza elleni mérkőzés videójának megtekintése után azt kérte csapata játékosaitól, hogy a nyitásfogadásban elkövetett hibákat igyekezzenek kiszűrni, illetve azt is elmondta, hogy a támadások felépítésénél mire figyeljenek, hogy eredményesebben fejezhessék be ezeket.

– Felszabadultan játszhatunk, mert igazából ennek a párharcnak nem mi vagyunk az esélyesei, a nagyobb tudású ellenféllel szemben. A meccsek kimenetele attól is függ majd, hogy mit engednek meg nekünk, mennyire tudja hozni az alapjátékát az ellenfelünk. A Nyíregyháza olyan csapat, akiktől lehet tanulni, és a meccsek során olyan tapasztalatokat szerezni, amire lehet építkezni a folytatásban, a majd velünk egyszintű csapatok ellen – mondta Toma Sándor, majd így folytatta: – Teljes kerettel kezdjük a rájátszást, nagyon szeretném, ha már az első meccsen is sok olyat mutatnánk, ami a két csapat előző mérkőzésén tetszett nekem, de az egyik legfontosabb az, hogy a csapat most is küzdjön az elejétől a végéig.


Röplabda: rájátszás, negyeddöntő program

Február 21. (vasárnap), 18.00: Fatum-Nyíregyháza – Diósgyőri VTK

Február 25. (csütörtök), 19.00: Diósgyőri VTK – Fatum-Nyíregyháza

Február 28. (vasárnap), 18.00: Fatum-Nyíregyháza – Diósgyőri VTK

Március 3. (szerda), 19.00: Diósgyőri VTK – Fatum-Nyíregyháza (ha szükséges)

Március 7. (vasárnap), 18.00: Fatum-Nyíregyháza – Diósgyőri VTK (ha szükséges)

(A borítóképen: A szabolcsiak [jobbra] a párharc esélyesei)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!