PannErgy-MVLC

2021.01.05. 09:30

Példaképek is vannak mögötte

A PannErgy-MVLC pólósa, Magyar Márton vezeti féltávnál a férfi ob I góllövőlistáját.

Molnár István

20201104 Miskolc A vízilabda férfi OB I alapszakasz 8. fordulójában játszott Pannergy MVLC Miskolc – KSI SE mérkőzés a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Képen: Magyar Márton, Nagy Ákos

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

Az alapszakasz felén, tizenöt találkozón túl vannak a férfi élvonalbeli pólóbajnokság csapatai, az első 2021-es fordulót majd január 16-án rendezik meg. A tabella elején a mindegyik összecsapását megnyerő Szolnoki Dózsa áll (45 pont), míg a borsodi színeket képviselő Pann­Ergy-MVLC jelenleg a 10. pozíciót foglalja el, 18 ponttal.

Fájó a kaposvári

A góllövőlista pillanatnyi vezetője azonban nem egy sztárcsapat játékosa, hanem a miskolci alakulat vízilabdázója. A 21 esztendős Magyar Márton 44 találatot dobott 14 meccsen, amely kevéssel több mint 3-as átlagot jelent.

– Úgy érzem, nem nyújtottam rossz teljesítményt, amióta tavaly nyáron az MVLC-hez igazoltam, a gólszerzés is megy, megyeget, amikor csak lehet, vállalkozom... – mondta az egri születésű pólós. – Amikor elkezdtük a csapattal a bajnokságot, nem gondolkodtam azon, hogy ennyi meg annyi gólt akarok dobni, inkább csak arra figyeltem, hogy meg legyek majd elégedve a csapat és a saját magam teljesítményével is. A kupában, azt hiszem, maximálisan megcsináltuk azt, ami bennünk volt, a bajnokságban körülbelül hoztuk azokat a mérkőzéseket, amelyeket hozni akartuk. A leginkább fájó a kaposvári vereség, aztán az, hogy Pécsett egy góllal kikaptunk, és bosszantó volt, hogy a Szentessel csupán 11–11-et tudtunk játszani, 7–3-as vezetésünk után. Bravúrnak tartom a Honvéd legyőzését és az Eger elleni döntetlent.

A játéklehetőség

A miskolciak 9-es sapkát viselő fiatal játékosa – mint említette – mintegy fél éve érkezett Borsodba, a szomszédos Hevesből.

– Klubszinten voltak bizonyos problémák Egerben, így jókor jött számomra a miskolci lehetőség – tette hozzá Magyar Márton. – Beszéltem mind Kis Pista bácsival, az edzővel, mind Bachner András szakmai igazgatóval, vázolták a lehetőségeket, az elképzeléseket. Azt, hogy egy új, fiatal csapat felépítését tervezik, s ebben nekem komoly szerepet szánnának. Ez utóbbinak különösen örültem, mert ebben a korban játszani kell, minél többet. Ha egy mérkőzésen benn lehetek a vízben három, három és fél negyedet, az sem probléma, bírom.

Az 1999-es születésű sportoló elárulta, a vízilabdát 7 évesen, 2006-ban kezdte el, igaz, előtte 4 esztendős korától úszott. A pólóra azért váltott át, mert barátai is így tettek, nevelőedzője Holló Tivadar volt.

– A véremben nem volt benne ez a sportág, mert a családban senkinek sincs pólós múltja. Ahogy idősödtem, úgy álltam bele egyre komolyabban, s ebben támogattak a szüleim, az edzőim – közölte Magyar Márton.

Merész lenne

Az MVLC egyik húzóembere bő 3 éve debütált az ob I-ben a ZF Eger színeiben, és mivel előtte igencsak ismert nevek vannak a góllövőlistán, helyezése emiatt is különösen értékes.

– Tényleg nagyon illusztris játékosok vannak jelenleg mögöttem, akiknek a nevei sokkal jobban benne vannak a köztudatban, és akik közül nem egy a példaképem is – folytatta Magyar Márton. – Azt elég merész lenne kijelenteni, hogy a bajnokság végén is szeretnék itt végezni, de azt talán igen, hogy maradjak az élbolyban, a csapattal pedig – a végelszámoláskor – legyünk benne a legjobb nyolcban. Minden téren van hová fejlődnöm, és természetesen az egyik terv az, hogy ha lehet, akkor kapjak majd felnőttválogatott-meghívót, ugyanis a juniort már kinőttem. Utóbbival 2018-ban voltam korosztályos Európa-bajnokságon Minszkben és világbajnokságon 2019-ben Kuvaitban. A felnőttmeghívóra a tokiói játékok után lehet sanszom, azonban a tagság nem jár ingyen. A magyar férfi vízilabda-válogatott keretéért mindennap, minden mérkőzésen keményen meg kell dolgozni a klubban.


A férfi ob I góllövőlistája

1. Magyar Márton (PannErgy-MVLC) 14 44/111 (40%)

2. Bátori Bence(A-Híd VasasPlaket) 15 42/89 (47%)

3. Vigvári Vince (UVSE HUnguest Hotels) 15 42/101 (42%)

4. Vigvári Vendel (FTC-Telekom) 14 38/65 (58%)

5. Fountoulis Ioannis (FTC-Telekom) 12 38/85 (45%)

6. Manhercz Krisztián (OSC Újbuda) 15 38/86 (44%)

7. Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló) 15 37/88 (42%)

8. Baksa Benedek (Tigra-ZF-Eger) 14 37/91 (41%)

9. Filipovic Filip (Szolnoki Dózsa) 13 36/89 (40%)

10. Gyárfás Tamás (BVSC-Zugló) 15 34/75 (45%)

(A borítóképen: Magyar Márton (9) juniorválogatott is volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!