DVTK Jegesmedvék

2021.01.04. 11:00

Három ide-oda, majd három el

Az idei esztendő első hokimeccsét vasárnap este játszották a jégcsarnokban.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A sorsolás szeszélye révén az északi régió két nagyvárosának csapatai, a DVTK Jegesmedvék és a HC Kosice a 27. forduló keretében találkoztak a jégkorong Tipos Ligában. A piros-fehérek már benevezték a napokban igazolt Murphyt, és hosszú idő után teljes sorral, 22 játékossal vonultak fel.

Egyre két válasz

Fél perc elteltével Anderson úgy tűnt, hogy hátulról buktatott, az egyik játékvezető fel is emelte a kezét, ezzel jelezte a kiállítást, de aztán a két piros csíkos visszavonta a bemutatott ítéletet. Vrábel viszont palánkra lökésért ténylegesen kiült, és ebből a 3. percben gólt értek el a Macik: Osterberg lövésébe Flick beleért, és az ütőjéről a bal felső sarokba perdült a korong (1–0). A hazaiak rövid ideig örülhettek vezetésüknek, Bellus ugyanis közelről egyenlített (1–1). Az első harmad feléhez közeledve a felek bezárkóztak a Macik harmadába, ahonnan sokáig nem jöttek ki. Sok átadás célt tévesztett, így ezeken akadtak el az akciók. Nagy játékot nem láttunk, az alakulatok a harmadokba belőtt korongokra korcsolyáztak és ezekből próbáltak meg építkezni. Célzások persze akadtak, és inkább Adorján dolgozott, mint a kollégája a túloldalon. Magosi a hátvédek helyéről bombázott, majd ugyanezt tette Szirányi, aki eredeti helyéről, a kék vonal jobb oldali részéről vette célba Sedláceket. Nemcík büntetéséből az adogatásokon kívül semmit nem hoztak ki a piros-fehérek, a kocka pedig a 18. percben, Pavlin középtávoli ütésével fordult (1–2).

Óriási fordulat

A középső szakaszt Michal Chovan alakításai vezették fel, ide-oda táncolt, forgolódott, már majdnem mindenki hasra esett a mozdulataitól, de a csatár addig cukrozta a mézet, amíg elfeledkezett a lövésről. A 25. percben összehozta az egyenlítést a Diósgyőr. A korong gurult, pattogott, végül Osterberg arra lett figyelmes, hogy előtte van, a kapu pedig üres (2–2). Csak 63 másodperc telt el, amikor Rokaly bevágta a következőt (3–2).

A kassaiak mestere nyomban reagált a történtekre: időt kért és kapust cserélt. Lelkesítőleg hatott a miskolciakra az eredmény, Vasék felszívták magukat és nagyobb sebességre kapcsoltak. A meccs harmadik kétpercesét is a szlovák együttes kapta. Ebből már csak 7 másodperc volt hátra, amikor Galanisz balról, lapos ütéssel 4–2-re alakította az állást, így ez a felvonás egészen kiválóra sikeredett. Holott kétszer is megfogyatkozott a Jegesmacik létszáma, ezekből a leült HC gárdája viszont nem produkált semmit. Egy másodpercre három az öt elleni létszám is kialakult, az újabb dudaszóig azonban maradt a különbség.

Fordított a Kassa

A 43. percben Baránek balról, távolról olyan jól találta el a korongot, hogy mindenki csak a háló rezzenését látta (4–3). A 46. percben kavarodás támadt a DVTK kapuja előtt, majd a ketrec is elmozdult. Megszólalt a síp, de közben Klhűfek közelről gólt lőtt és nyert, mert rövid tanácskozás után megadták (4–4). Így elolvadt a biztosnak hitt itthoni előny, és ekkor kezdődött az öldöklés a pon­tokért. A hajrában Szirányi kiállítása miatt négyen véde­keztek a Medvék, és jól romboltak. Az 55. percben Michal Chovan nagyszerűen korcsolyázott és cselezgetett, és miután tisz­tára játszotta magát, végre­hajtotta a könnyebbet is, bevette a bal sarkot (4–5). A hajrában Dave Allison is tanácskozást kért, majd kapusát is levitte, az egyenlítés mégis elmaradt.


DVTK Jegesmedvék – HC Kosice 4–5 (1–2, 3–0, 0–3)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: T. Orolin, Snásel (M. Orolin, Stanzel).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Szirányi, Flick 1, Vas, Egle – Rauhauser, Kiss D. (1), Rokaly 1 (1), Osterberg 1 (1), Anderson – Murphy, Vojtkó, Csányi, Galanisz 1, Magosi (2) – Láda B., Révész, Ritó, Lövei, Miskolczi – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HC Kosice: Sedlácek – Pavlin 1, Baránek 1 (1), Pospisil, Michal Chovan 1 (1), Demek – Nemcík, Ruzicka, Mily, Mráz, Klhűfek 1 – T. Slovák, Deyl, Bellus 1, Vrábel (1), Jokel (1) – Novota, Krasnican, Havrila, Fric – Reicicky (kapus). Vezetőedző: Jan Stastny.

Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc.

Dave Allison: – A második harmadtól kezdve úgy játszottunk, ahogy idegenben szoktunk. Harcoltunk a korongokért, és megnyertük a párharcokat. A harmadik harmadra azonban a Kassa úgy jött ki, hogy a játék minden elemében jobb akart lenni, és ezt sikerült is elérnie. 4–2 után építkeznünk kellene az előnyre, és nem megváltoztatni a dolgokat. Visszahúzódtunk, és a kassai kemény legények nagyon ránk jöttek. Számunkra az a tanulság, hogy ha jó eredményeket akarunk elérni, akkor be kell fejezni a munkát és le kell zárni a meccseket.

Jan Stastny: – Ez a találkozó a hoki sokoldalúságát mutatta meg. Volt emberelőnyös gól, kapuscsere, kapuslehozatal, és még minden más. Örülök, hogy ezt a változatos csatát megnyertük, annak pedig külön, hogy ilyen reakciót adtunk

a 4–2-es hátrányunkra.

(A borítóképen: Fordulatos meccsen maradtak alul a Macik (fehérben))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!