DVTK Jegesmedvék

2020.12.07. 12:00

Nem megy a játék a Maciknak

A piros-fehérek hokicsapatának tegnap esti vendége Szlovákia egyik élgárdája volt.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A jégkorong Tipos Extraliga 20. fordulójának rangadója – normális körülmények között – alighanem telt házat eredményezett volna, a járvány miatt azonban üresen kongó jégcsarnok várta a DVTK Jegesmedvék és a HC Kosice együtteseit. A pénteken Gyetván nagy meglepetésre 6–0-s vereséget szenvedett hazaiak összeállítását mesterük alaposan felforgatta, sorait jócskán megkeverte. A diósgyőriek közül sérülés miatt négyen – Flick, Gőz, Kiss B. és Részegh – hagyták ki a találkozót, míg a cserekapusként benevezett saját nevelésű, a 19. születésnapját éppen tegnap ünneplő Lehoczki először ült a kispadra.

Gyetvai formában

Még csak 19.15-nél járt az óra, amikor Galanisz kitört, a kassaiak védő harmadában három métert vert a vendégek hátsóira, de szólójának végén nem volt szerencséje, ugyanis miközben a sarkokat figyelte, túlságosan közel került Sedlácekhez, a portás pedig lezárta a szöget. Osterberg a kisbüntetése után cirkuszolt, ezt megtoldották neki 10 perc fegyelmivel. Nem sokkal később, a 6. perc végén Klhűfek passzát Mráz közelről beütötte (0–1). Ezt követően rákapcsoltak a Macik, a lövéseik azonban mellé zúgtak. A 13. percben Cibák kék vonalas lövése vállon találta Rajnát, majd Révész buktatott, de Magosi előtt mégis megnyílt az út az egyenlítésre. A válogatott csatár elnyargalt, azt csinálhatott, amit csak akart, egy színezés után viszont az elfekvő Sedlácekbe ütötte a korongot. Az emberelőnyös szituációt Csanyi sem tudta megfejelni: közelről pontatlanul célzott, és ennyi luxus nem fért bele a Kassa ellen. A 17. percben Michal Chovan balról egy lövőcsel után jobbra passzolt, az érkező Reway pedig közelről a keresztvas alá emelt (0–2). Az első harmad végén a jobb oldali bedobókörből Cibák bevágta a következőt (0–3), és ezzel szinte máris pontot tett a találkozó végére.

Sok gól és kiállítás

A középső szakaszt tilos felszabadítások vezették be, aztán Révészt felkenték a palánkra, és kis időbe telt, amíg lábra állt és segítség nélkül is képes volt a cserepadra korcsolyázni. A kassaiak első kétperces büntetését Fric gáncsolásért kapta, és egy percig sebesen köröztek is

a koronggal a miskolciak, Jordan azonban akadályoztatásért kiment, a gyakorlatban ez azt jelentette, hogy az egyik hazai játékos botját kiütötte a kezéből. A 26. percben négy a négy elleni létszámnál Demek balról, pár méterről lőtt, a játékszer előrepattant Rajnáról, az érkező Pavlin pedig szemből, közelről bevágta a negyediket (0–4). Gyorsan utána két ígéretes szlovák próbálkozás halt el Rajna ölében. Jó volt az iram, a diósgyőriek az eredmény ellenére nem játszottak alárendelt szerepet, de akárcsak Gyetván, most sem tudták bevenni a ketrecet, védekezésben pedig nem volt szerencséjük, szinte minden hibájukért fizetniük kellett.

A HC gárdája gyorsan és ügyesen kombinált, tagjai a fizikai párharcoktól sem riadtak vissza, a szabad korongok többsége is az övéké lett. Vojtkó kiállításából Pavlin balról, távolról beütötte az ötödiket, és ekkor már senki nem hitt a helytállásban (0–5). Kétszer is kettős emberelőnybe kerültek Vasék, akik ebből Egle révén a 33. percben szépítettek (1–5). A válasz nem sokáig késett, a 37. perc végén ugyanis Michal Chovan közeli tenyerese utat talált a ketrecbe (1–6). A húsz perc kiállítás özönt hozott, a vétségek zömét azonban a játék hevében követték el a felek, bár akadt egy-két durva mutatvány is, a szakaszt például megint öt a három ellen zárta a DVTK.

Ikszes harmad

A záró harmadra szokása szerint elsőként Dave Allison jött ki az öltözőből és állt meg az üres kispad mögött, pedig ekkor még 4 perc 40 másodperc volt hátra a második szünetből. Láda B. kiállítása alatt nagy nyomás nehezedett a Diósgyőrre, a karikázásból azonban nem jött ki a hetedik kassai találat. A 47. percben Révész centerezése elakadt Sedlácekben. Az 50. percben kettő az egy ellen vezetett rohamot a hazai csapat, és ebből Egre révén összejött a szépítés, a korong beesett a kapuba (2–6). Az utolsó percekben alig volt játékmegszakítás, már minden mindegy alapon vágtáztak a felek, egy kassai sakk-mattal, Vrábel révén (2–7).


DVTK Jegesmedvék – HC Kosice 2–7 (0–3, 1–3, 1–1)

Miskolc, zárt kapuk mögött. V.: Orolin, Snásel (Ordzovensky, Beniac).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Láda B., Vojtkó, Révész (1), Vas, Egle 2 – Wehrs (1), Szirányi, Ritó, Galanisz, Magosi – Wolff, Kiss D., Rokaly, Miskolczi, Jordan (1) – Rauhauser, Lövei, Osterberg, Csanyi – Lehoczki (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HC Kosice: Sedlácek – Pavlin 2 (1), Baránek, Demek (2), Reway 1, Michal Chovan 1 (2) – Michalcin (1), Ruzicka (1), Jenys, Mráz 1 (1), Klhűfek (1) – T. Slovák, Deyl, Bellus (1), Vrábel 1 (1), Jokel (1) – Nagy S., Cibák 1, Krasnican, Havrila, Fric – Riecicky (kapus). Vezetőedző: Jan Stastny.

Kiállítások: 10 perc+10 perc fegyelmi (Osterberg), ill. 14 perc+10 perc fegyelmi (T. Slovák), +végleges fegyelmi (S. Slovák).

Dave Allison: – Mindennap lehetőségünk lenne arra, hogy jobbak legyünk, de ezt most is elmulasztottuk. El kell döntenünk, mennyire fontos az, hogy kiszolgáljuk a klubot, a vezetőséget és egymást. Ez lenne a kötelességünk és nem a múlt taglalása, hogy eddig ki és mit tett le az asztalra.

Jan Stastny: – A meccs eleje más játékot mutatott, mint amit a végeredmény tükröz, hiszen a hazaiaknak volt néhány nagy lehetőségük. Aztán mi jobban használtuk ki lehetőségeinket és végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést.

(A borítóképen: Sima kassai siker lett a vége)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!