DVTK

2020.12.09. 15:30

Megvannak a gondolatai, de még nem árulja el…

Geri Gergely óriási dolognak tartja, hogy a DVTK labdarúgócsapatánál dolgozhat.

Berecz Csaba

Forrás: DVTK

Fotó: Szabó Krisztián

Geri Gergelynek sűrű napja volt tegnap, Diósgyőrbe érkezése után, aláírta a szerződését, és munkába is állt, a DVTK NB I.-es labdarúgócsapatának tartott tréninget az edzőcentrumban. Miután ezzel végzett, a sajtó rendelkezésére állt.

– Nagyon gyorsan történtek ma a dolgok, az első edzés arról szólt, hogy megismerjem a játékosokat. Most, hogy először láttam őket játszani, pozitívak az érzéseim – mondta Geri Gergely, majd így folytatta: – Azt tapasztaltam, hogy mindenki bizonyítani akart, hogy meglepte őket az új szituáció. Fejben megvannak azok a gondolatok, hogy mivel fogunk foglalkozni, de ezt nem árulnám el.

Arra a kérdésre, hogy az évből hátralévő meccsekkel kapcsolatban blokkban gondolkozik-e, azt válaszolta az új edző, hogy mindig a legközelebbi mérkőzésre koncentrál.

– Óriási dolog, hogy itt lehetek, megvan a motivációm, mindenképpen szeretnék bizonyítani, ambiciózus edzőnek tartom magam, azon dolgozunk majd, hogy sikeres legyen a csapat – jelentette ki a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy mennyire követte az elmúlt években a magyar labdarúgást, így válaszolt: – Magyar nemzetiségű vagyok, a Felvidékről, és azt nem mondom, hogy minden meccset megnéztem, mert vezetőedző voltam Szlovákiában, és volt mit csinálnom, de figyeltem az eredményeket. Az erőviszonyokat ismerem.

A szlovák és a magyar foci összehasonlítását firtató felvetésre azt felelte, hogy ilyet nem tud tenni, ehhez előbb itt is meccseken kell részt vennie. Geri Gergely ugyanakkor kijelentette: előrelépés számára, hogy Magyarországon, a DVTK-val dolgozhat.

Az első, ami beugrik

A célokról szólva azt nyilatkozta, hogy a legfontosabb a negatív széria megtörése, hogy pontokat gyűjtsenek a csapattal a szezon végéig. Az új szakvezető arra a kérdésre, hogy mennyire ismeri a DVTK keretét, azt felelte, hogy nem szeretne leírni senkit, a cél az, hogy mindenkit motiválni tudjon.

Az Északnak azon kérdésére, hogy eddigi élete folyamán, amikor bármilyen módon kapcsolatba került a DVTK-val, milyen kép alakult ki benne, így felelt:

– Számomra a DVTK egy nagy hírnevű klub, amelyik óriási szurkolótábort vonz, ez az első, ami beugrik erről

a tradicionális csapatról.

Megkérdeztük azt is a szakvezetőtől, hogy hogyan találtak egymásra Rubint Richárddal, aki edzőként segíti majd a munkáját.

– Én kértem fel Ricsit, és örülök, hogy igent mondott. Ismerjük egymást régóta, fociztunk is együtt. Szakemberként is néztem meccseit, és tudom, hogy egyformán látjuk a focit – válaszolta Geri Gergely, aki arra a kérdésre, hogy mielőtt megérkezett Diósgyőrbe, milyen információkat szerzett a csapatról, látott-e mérkőzéseket, így felelt: – Igyekeztem maximálisan felkészülni, és minél több információt szerezni.

Az Észak arról is érdeklődött, hogy milyen csapatot szeretne viszontlátni majd a pályán az új szakvezető.

– Szeretnénk gyors, sikeres, ütőképes, agresszív csapatot – válaszolta az új vezetőedző, aki arra a kérdésre, hogy mennyi időre szerződött

a klubhoz, nem kívánt válaszolni, arra pedig, hogy sor kerülhet-e a téli szünetben a játékoskeret megerősítésére, ezt felelte: – Erről még majd beszélünk a klubvezetéssel.

(A borítóképen: Geri Gergely vezetőedző Polgárnak (balról) és Korbélynak magyaráz az első edzésén)

https://boon.hu/sport/helyi-sport/gerie-lesz-az-1600-nb-i-es-5026681/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!