matyóknál maradt

2020.11.10. 17:00

Negyven éve gyúró

Sikur György negyven esztendeje szolgálja szűkebb pátriánk futballéletét.

Kolodzey Tamás

Forrás: MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC, GÁL PÉTER

Fotó: gpfoto.hu

Hivatalosan nyugdíjba vonult, de tisztségében maradt a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli labdarúgó csapatának egyik gyúrója.

Imádja a kövesdieket

– Újabban már sportmasszőr a nevem – mondta nevetve, majd hozzátette: – Olyan ez, mint a jegyvizsgáló, vagy az ellenőr elnevezés, nincs különösebb jelentősége, a feladat ugyanaz. Negyven esztendeje csinálom, megfordultam többek között a DVTK és a Stadler FC NB I.-es csapatánál, most pedig a fürdővárosiakat szolgálom. Engem a munka szeretete fűt és hajt előre, akkor is dolgoztam, amikor éppen a bőcsieknél, vagy a diósgyőrieknél nem tudtak fizetni. Arra a kérdésre, hogy mi a dolgom, ezt szoktam mondani: az izmoktól az ízületektől át a lelki állapotig minden. Mert a masszőr olyan, mint a fodrász, vagy a kozmetikus, akikkel a páciensek – esetemben a játékosok – az összes gondjukat, bajukat megbeszélik. Aztán, ha valakinek rossz a hangulata, vagy egyszerűen kedvetlen, betért a gyúróhoz, máris kap néhány viccet, aranyköpést, sztorit és feldobódva mehet a dolgára. Most nagyszerűen érzem magam a matyóknál és addig maradok a Zsóry FC-nél, ameddig az erőm engedi, vagy ameddig igényt tartanak rám.

Sikur György azt is elárulta, hogy az általa eddig kezelt labdarúgók közül az egykori szovjet-grúz Guram Adzsojev, a miskolci vasutas Kiss Tibor és a diósgyőri Veréb György volt a kedvence, most pedig a válogatott Cseri Tamás az első számú „ügyfele”.

(A borítóképen: Sikur György a fodrászéhoz hasonlítja a munkáját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!