Triatlon

2020.09.08. 10:00

Tizenötödik lett Lehmann Csongor

A legjobb magyar lehetett volna, de Bicsák Bence egy másodperccel hamarabb ért be.

Forrás: ÉM

A francia Vincent Luis nyerte meg egyéniben a triatlonosok rendhagyó világbajnokságát szombaton Hamburgban, ahol a részt vevő öt magyar közül legjobbként Bicsák Bence a 14. helyen végzett.

Az első szám, a 750 méteres úszás még nem, az első depó azonban kicsit megrostálta a mezőnyt, amelynek első részével tudott tartani Dévay Márk, Bicsák Bence, Faldum Gábor és Leh­mann Csongor is. A 20 kilométeres kerékpározás során bolyok alakultak ki – Dévay az elsővel ment, így olykor a váltások miatt az élre is lépett vezetőként –, amelynek tagjai összedolgoztak. A második számban az eső is szemerkélt, de ez nem csökkentette a tempót. A népes második boly látótávolságon belülre tudott feljönni a szám végére, így zárásként izgalmas 5 kilométeres futás várt a résztvevőkre. Erre 14 Celsius-fokban került sor, ezért ismét erős tempót vállalt fel a mezőny.

Még két évig

A futásnál hárman gyorsan megléptek a többiektől, és előnyüket megtartották, közülük a tavalyi, hagyományos vb-n első francia Vincent Luis végül magabiztosan ért be elsőként a célba. A futás során a Bicsák és Lehmann fel tudott jönni, de még Faldum és végül Dévay is a mezőny első felében zárt. A 65 fős mezőnyből 58 versenyző ért célba. Az újvárosi versenyző szereplését így kommentálta klubja a közösségi oldalon: „Óriási eredmény Lehmann Csongortól: Hamburgban az elit világbajnokságon a 15. helyen végzett! A bemutatkozás jól sikerült a még két évig U23-as korú versenyzőnek a legnagyobbak darálójában, világklasszisokkal versenyezve, több világbajnokot maga mögé utasítva” – tették közzé.

Eredmények, férfiak

1. Vincent Luis (Franciaország) 49:13 perc

2. Vasco Vilaca (Portugália) 49:15

3. Léo Bergere (Franciaország) 49:18

...14. Bicsák Bence 49:52

15. Lehmann Csongor 49:53

...21. Faldum Gábor 50:12

...26. Dévay Márk 50:21

...55. Tóth Tamás 53:38

(A borítóképen: Lehmann Csongor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!