MVLC

2020.09.14. 15:00

Négyen koronavírus-gyanúsak voltak

Nem játszottak szombaton Miskolcon a PannErgy-MVLC és a ZF Eger pólósai.

Molnár István

20191026 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak Magyarország PannErgy - Miskolci VLC–Pécsi VSK - Mecsek Füszért vízilabda mérkőzés. képen: Hornyák Olivér #4

Fotó: Bujdos Tibor

Bár tervezték, mégsem rendezték meg szombaton 19.30-tól Miskolcon a Kemény Dénes Városi Sport­uszodában a PannErgy-Miskolci VLC – ZF Eger ob I-es férfi vízilabda-mérkőzést a bajnokság 4. fordulójában. Pedig mindkét fél készült, még pénteken is, azonban szombaton déltájban az alábbi közleményt tette közzé az MVLC közösségi oldalán: „biztonsági okokból a mai MVLC – Eger felnőtt férfi ob I-es mérkőzés elmarad”. A hevesiek pedig ezt: „Az ob I. negyedik fordulójában Miskolcra látogatott volna Petrovai Márton legénysége, azonban az élet felülírta ezt. Ellenfelünk kérésére a Versenyiroda elhalasztotta a rangadót.”

Nem akartak kockáztatni

Bachner András, a miskolciak szakmai igazgatója az alábbiakat nyilatkozta az esettel kapcsolatban az Északnak.

– Pénteken már voltak bizonyos tünetek, így azonnal edzészárlatot és elkülönítést rendeltünk el – mondta. – Négy játékosunk egészségi állapota egyáltalán nem volt kielégítő, olyan jeleket mutattak, amelyek a koronavírusra is utalhatnak, így elővigyázatossági okok miatt úgy döntöttünk, és ezt az egriekkel egyeztettük, hogy egy későbbi időpontban játsszuk le ezt a mérkőzést. Egyelőre nincsenek hivatalos teszteredményeink, de nem akartunk kockáztatni és másokat is kitenni a veszélynek.

Az érintettek el vannak különítve, nem szeretnénk őket megnevezni. Tesztet mostanság nem könnyű csináltatni, hiszen nagyon leterheltek azok a szakemberek, akik ezzel foglalkoznak, és mi sajnos nem vagyunk olyan helyzetben, mint néhány nagy klub, hogy a saját egészségcentrumában elvégezteti ezen vizsgálatokat. Eddig elkerültek bennünket az ilyen esetek, de mivel a koronavírusos esetszámok napról napra nőnek, számítottunk arra, hogy nálunk is felbukkanhat.

Egy hullámvasút

A miskolciak az előző körben, egy héttel korábban Szolnokon sem játszottak, szintén az „egészség” szólt közbe, csak akkor a Tisza-partiaknál.

– Ez egy nemkívánatos helyzet, elkerülni nagyon nehéz, bár mi is igyekeztünk mindent megtenni ennek érdekében – tette hozzá Bachner András. – Eddig még valamennyi fordulóban voltak halasztott meccsek, vagyis mindenkinek átírja, megnehezíti a napjait, hogy miként legyen tovább, mi legyen a munkával, az edzésekkel, a felkészüléssel. Ez most egy hullámvasút, hiszen hol felül vagyunk, leszünk, mert minden rendben van, hol pedig lenn, amikor vannak problémák. Egyelőre csak az látszik, hogy születnek a bajnokságban olyan eredmények, amelyek nem biztos, hogy normál esetben előfordulnának. Elég csak az Újpest – Vasas 9–7-es végeredményt hozó meccsére gondolni. Ez a hazaiak számára egy csodálatos siker, de befolyásolta az, hogy többen hiányoztak az angyalföldiektől. Úgy néz ki, hogy ez egy ilyen ob I. lesz, egy darabig biztosan. A leállásról szó nincs, a pótlások majd valakinek jól fognak jönni, valakinek rosszul.

Feltettük azon elvi kérdést is a szakmai igazgatónak, mi van akkor, ha esetleg még többen lesznek betegek…

– Nyilvánvaló, hogy azokat a klubokat még jobban sújthatja ez a helyzet, amik kevésbé bő játékoskerettel dolgoznak, mint például mi is, hiszen a mi állományunk 14 fős, és ennek a fele a fiatal korosztályhoz tartozik – közölte Bachner András. – Majd meglátjuk, mi lesz, mindenesetre azt kívánom – természetesen nem csak magunknak –, hogy a vírus, annak hulláma minél hamarabb vonuljon át, és tudjuk normális körülmények között végezni a dolgainkat.

(A borítóképen: Meccs nélkül maradt a miskolci vízilabdacsapat)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!