Tállya KSE

2020.09.23. 15:00

Javult a helyzetkihasználás a tállyai labdarúgócsapatban

Idegenben, az évfolyamtárs ellen aratott győzelmet a tállyai labdarúgócsapat a Magyar Kupában.

Berecz Csaba

20200823 Mezőkövesd fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Mezőkövesd Zsóry FC tartalék – Tállya KSE labdarúgó mérkőzés az NB III Keleti csoport 5. fordulójában Mezőkövesden.

Forrás: ÉM-Archivum

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján a múlt hét végén az első kör meccseit játszották a csapatok. Igaz, nem mind a 64 találkozót, ugyanis több mérkőzést, összesen hetet nem tudtak megrendezni, mert voltak olyan csapatok, amelyekben koronavírus-fertőzötteket találtak. Ezért maradt el a Diósgyőri VTK NB I.-es együttesének az NB III.-as Balassagyarmati VSE elleni és a Putnok FC NB III.-as gárdájának a csoporttárs, a Tiszafüred VSE elleni idegenbeli összecsapása (ezeket a meccseket október 7-én pótolják).

Megrendezték viszont Budapesten az Erzsébeti SMTK – Tállya KSE kupacsatát, amelyből a vendégegyüttes került ki győztesen. A hegyaljai csapat 3–1-es sikerrel jutott a következő fordulóba, amelynek a mérkőzéseit október 28-án játsszák.

– A fiúkat úgy készítettem fel erre a mérkőzésre, hogy mindenképpen szeretnénk eredményesek lenni, ha már ekkora utat kell megtennünk az évad első kupamérkőzésére – mondta Uray Attila, a Tállya KSE vezetőedzője. – Ellenfelünket, az ESMTK-t viszonylag jól ismertük, hiszen tavaly még egy csoportban szerepeltünk, mielőtt őket a mostani évad előtt az NB III. Keleti csoportból át nem tették az NB III. Középbe. A fővárosi együttes játékosai mellett az edzőkollégát, a focival kapcsolatos nézeteit is ismertük, és az ellenfél játékát kielemezve volt egy elképzelt forgatókönyvünk arról, hogy miképpen fordítsuk a magunk javára a találkozót. Ennek érdekében a múlt héten végig sok motivációs tényező kapott szerepet a közös foglalkozásainkon, ami elsősorban azt szolgálta, hogy a helyzetkihasználásunk változzon.

A játékkal nem

Uray Attila arról is beszélt, hogy a csapat játékával nem volt gondja az elmúlt hetekben, de az eredményesség elmaradt, mert sok lehetőséget tékozoltak el az ellenfelek kapuja előtt.

– Az ESMTK elleni mérkőzés első félideje sem volt jobb, mint az előző öt bajnokink, és nem tűnt jó ómennek, hogy az első játékrész 41. percében, 0–0-s állásnál 11-est hibáztunk – mondta a tállyai edző. – Aztán a második félidőben megjött az, amire vártunk, egy szép akciógól után nem sokkal a második 11-esünket már sikerült értékesíteni, és innentől, az 54. perctől nagyon fegyelmezetten, agresszívan játszottunk, és megérdemelten nyertük meg azt az összecsapást, amely a hazaiak szépítő góljára adott válaszunkkal dőlt el. A továbbjutás mellett azért is öröm az ESMTK elleni siker, mert amióta Tállyán dolgozom, még nem volt példa arra, hogy legyőzzük őket.

Uray Attila azt is elmondta a meccsről, hogy ez alkalommal sem volt jó a helyzetkihasználásuk, de jobb volt, mint az előző mérkőzéseken, és tulajdonképpen ennek köszönhetik a továbbjutást.

A hegyaljai csapat edzőjét megkérdeztük arról is, hogy a kupa újabb fordulójában szívesebben mennének-e idegenbe egy megye I.-es csapathoz, vagy inkább hazai pályán játszanának.

– Jobban örülnék, ha olyan ellenfelet kaphatnánk, amely ellen reális esélyünk van arra, hogy az újabb akadályt is sikerrel vegyük, de az sem lenne baj, ha egy közönségvonzó NB I.-es csapatot láthatnánk vendégül – mondta Uray Attila.

(A borítóképen: Bekerültek a 64 közé a hegyaljaiak / fehérben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!