VRCK

2020.08.05. 09:30

Új játékos a Vegyész RC együttesében

Lengyel szélső ütő érkezett Barcikára, de még várható légiós erősítés.

Molnár István

Fotó: Kovács Loretta

Első nyári igazolását jelentette be hétfőn délután a Vegyész RC Kazincbarcika férfi élvonalbeli röplabdacsapata. A sárga-kékek tájékoztatása szerint a klubnál folytatja pályafutását a lengyel Lukasz Ciupa. A 30 esztendős szélső ütő legutóbb a francia másodosztályú Mende Volley Lozere játékosa volt. Vele együtt jelenleg 12 fő (Árva, Bibók, Budai, Ciupa, Csizmadia, Dudás, Földes, Juhász, Páez, Péter, Simkó, Tóth K.) alkotja a borsodiak keretét. Ciupa már átesett az orvosi vizsgálaton a DVTK Medicalban.

Az első Eperjesen

A légiós július második felében már egy edzésen is részt vett a társaival, de hivatalosan augusztus 3-án kezdte el a munkát. Toronyai Miklós vezetőedző az alábbiakat mondta el:

„Azzal, hogy Blázsovics Péter eligazolt, illetve Szabó Dávid műtéten esett át, szükségünk volt, van két játékosra ezen a poszton. Mivel magyar játékos nincs olyan, aki a segítségünkre tudna lenni, ezért külföldieket kell igazolnunk. Több mint tíz játékost tekintettünk meg arra a helyre, Ciupa már május óta képben volt. Lukasz statisztikája kiegyensúlyozott volt az elmúlt négy szezonban, mind előtte a szlovák bajnokságban, mind a francia pontvadászatban. Szeretnénk tehát, ha a másik szélső ütő posztra is minél előbb megérkezne a jelölt.”

Ciupa a VRCK első lengyel röplabdázója. A Vegyész a héten a megszokott menetrend szerint dolgozik, az első tervezett edzőmérkőzés – amennyiben a koronavírus nem szól közbe – jövő héten pénteken Szlovákiában, Eperjesen lesz.

(A borítóképen: Lukasz Ciupa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!