focipálya

2020.08.15. 15:30

Műfüves focipályát avattak Szentistvánon

Abban bíznak a településen, hogy több gyerek kap majd kedvet a focizáshoz.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Kisméretű műfüves labdarúgópályát avattak Szentistvánon a napokban.

Koncz József alpolgármester fölelevenítette, először 2013-ban pályáztak rá, de nem nyertek, 2014-ben is volt rá ígéret, de nem teljesült. Tavaly a Magyar Labdarúgó-szövetség kedvezményes konstrukciójú pályázatot hirdetett, az önkormányzatnak elegendő volt tíz százalék önerőt vállalnia, ezért újra megpróbálták, és nyertek. A pálya 39,1 millió forintból épült meg, mindössze egy hónap alatt. Mint mondta, bízik abban, hogy a fiatalok ezáltal kedvet kapnak a labdarúgáshoz, sajnos megfelelő utánpótláscsapat híján idén nem tudtak nevezni a megyei másodosztályú bajnokságba.

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője elmondta, akik eljöttek ün­nepelni, mind szeretik a sportot és a labdarúgást. A foci sokaknak végigkíséri életét, űzi a sportágat, vagy szurkol. Szórakoztat és játékra csábítja az embert még idős korában is. Ő is reményét fejezte ki, hogy talán ez a pálya segít abban, hogy az internet elől idecsábítsa a gyerekeket, akik közül többen esetleg nagypályán is kipróbálják tudásukat. Bízik abban, hogy a labdarúgás utánpótlás- és felnőttrendszere helyreáll a községben. Hozzátette, a foci mozgást, egészséget és barátságot ad.

Minitorna

Az új pályán egy minitornát is rendeztek három csapat részvételével, amelyen a Vatta nyert a Bükkábrány és a házigazda Titán előtt.

A legjobb kapus Nagy Bence (Titán), a gólkirály Atucsák Tamás (Vatta) lett. Az ünnepséget a helyi vadásztársaság által készített vacsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!