Labdarúgás

2020.08.18. 08:30

A BL-től függ a szombati Fradi-Diósgyőr meccs

Szerdán este derül ki, hogy játszik-e bajnokit a DVTK szombaton, az FTC vendégeként.

Berecz Csaba

Budapest 20200814 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga MTK Ferencváros FTC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Nguen Tokmac Schön Szabolcs

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Schön Szabolcs

A labdarúgó Bajnokok Ligája 2020/21-es évadjában ezen a héten a selejtezők 1. fordulójának meccseit rendezik. A sorozatot beárnyékolja a koronavírus veszély, emiatt a párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, zárt kapuk mögött, ugyanis az Európai Labdarúgó Szövetség döntésre értelmében nézők nem lehetnek jelen a találkozókon. A koronavírus már az évad nyitányán, az előselejtezőben közbeszólt, ugyanis a svájci Nyonba kiírt négy csapatos torna döntőjét a múlt héten kedden nem tudták megrendezni, ugyanis a koszovói Drita két játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje, emiatt a svájci hatóságok karanténba helyezték az egész csapatot. Az európai szövetség másnap a koszovóiak ellenfelét, az észak-ír Linfieldet hirdette ki a párharc győztesének, így ők játszhatnak az első fordulóban. Érdekesség, hogy a koszovói gárda valamennyi tagjának negatív lett a tesztje, amikor megérkezett Svájcba, majd az első futballista, még az andorrai Inter Club d'Escaldes ellen 2–1-re megnyert másfél héttel ezelőtti elődöntő előtti napon adott pozitív tesztet, míg a második a múlt héten hétfőn.

Már kedden

A labdarúgó BL-selejtező 1. fordulója már kedden elkezdődik, a magyar bajnok Ferencvárosi TC gárdájának szerdán este lesz jelenése, egy órával korábban, mint azt korábban tervezték, ugyanis hétfőn a fővárosi klub bejelentette, hogy 19 órától kezdődik a svéd Djugarden elleni összecsapásuk (hogy miért, azt nem tartották fontosnak bejelenteni). Ebben a csatában a továbbjutás kiharcolása mellett az is „tét”, hogy lesz-e a DVTK-nak szombaton bajnokija. Ugyanis az NB I. 2. fordulójára, augusztus 22-én 18.45-re írták ki az FTC – DVTK mérkőzést, amit a ferencvárosiak esetleges BL továbbjutása esetén elhalasztanak, hogy a zöld-fehér együttesnek legyen elég ideje felkészülni a jövő heti újabb Bajnokok Ligája meccsre, a skót Celtic FC vagy az izlandi KR Reykjavík elleni, szintén egy mérkőzéses összecsapásra (a mostani körben ez a két csapat egymás ellen játszik skót földön).

– Kemény mérkőzésre számítok a svéd csapat ellen, az biztos, hogy teljesen másfajta kihívás vár ránk, mint amelyet a bajnoki mérkőzéseken megszokhattunk. Tudjuk, hogy az idei selejtezőben nincs visszavágó, azaz egy meccsen dől el a továbbjutás, ezért fontos, hogy maximálisan koncentráljunk és a legjobb formánkat tudjuk hozni szerdán. Igyekszünk a lehető legjobban felkészüli az ellenfélből, bízom benne, hogy mi folytathatjuk majd a Bajnokok Ligája selejtezőjében – nyilatkozta Tokmac Nguen, az FTC labdarúgója a Djugarden elleni mérkőzés előtt.

Labdarúgó BL-selejtező, 1. forduló

Augusztus 18. (kedd)

18.00: Qarabag (azeri) – FK Sileks (északmacedón)

19.00: Legia Warszawa (lengyel) – Linfield FC (északír)

20.00: Dinamo Brest (fehérorosz) – Astana (kazah)

20.45: Celtic FC (skót) – KR Reykjavík (izlandi)

21.00: Crvena zvezda (szerb) – Europa FC (gibraltári)

Augusztus 19. (szerda)

17.00: FC Ararat-Armenia (örmény) – Omonia (ciprusi)

18.00: Molde FK (norvég) – KuPS Kuopio (finn)

18.30: Flora Talinn (észt) – FK Suduva (litván)

19.00: Ferencvárosi TC (magyar) – Djurgarden (svéd)

19.00: NK Celje (szlovén) – Dundalk FC (ír)

19.00: Dinamo Tbilisi (grúz) – KF Tirana (albán)

19.00: Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Riga FC (lett)

20.00: KÍ Klaksvík (feröeri) – Slovan Bratislava (szlovák)

20.00: Buducnost Podgorica (montenegrói) – Ludogorets Razgrad (bolgár)

20.00: Connah's Quay Nomads (walesi) – FK Sarajevo (bosnyák)

20.00: Sheriff Tiraspol (moldovai) – CS Fola Esch (luxemburgi)

21.00: Floriana FC (máltai) – CFR 1907 Cluj (romániai)

(A borítóképen: Tokmac [zöld-feketében] szerdán BL-meccsen léphet pályára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!