DVTK

2020.06.09. 17:30

Szerzett gól nélkül nem lehet győzni

A DVTK szakvezetője szerint pont akkor kapták a gólokat, amikor az nem volt benne a meccsben.

Berecz Csaba

FTC vs. DVTK

Fotó: Homoky György

A labdarúgó NB I. 27. fordulójának zárómeccse, a Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK találkozó vasárnap 3–0-s hazai győzelemmel ért véget. Az előzetesen rangadó jelezővel illetett bajnokin, amelyen az első helyezett fogadta a negyediken állót, a végeredmény talán nem fejezi ki hűen, ami a pályán történt. Az első félidő lüktető irama, a vendégegyüttesnek a találkozó elején kialakított gólszerzési lehetőségei, majd az ezt követő hazai ziccerek sora ellenére gól nélküli döntetlennel vonulhattak a felek a szünetre. A második játékrész elején két percen belül két gólt is lőtt a listavezető, és ezzel tulajdonképpen eldöntötte a késő éjszakába nyúlt találkozó kimenetelét. A meccsen történtekről korábban már tudósítottunk, de mivel nagyon későn ért véget a bajnoki, arról, hogy az edzők miként vélekedtek a látottakról, nem tudtunk beszámolni.

Abszolút ilyenre

– Nehéz mérkőzést játszottunk, a DVTK nagyon megérdemli, hogy a negyedik helyen áll a bajnoki tabellán – mondta a vasárnapi mérkőzés után Sergii Rebrov, az FTC vezetőedzője. – Nagyon örülök annak, hogy a második félidőben sikerült ennyi gólt lőnünk, mert már az első játékrészben is sok helyzetet tudtunk kialakítani. A Diósgyőrtől abszolút ilyen mérkőzésre számítottam, nagyon jó csapat a DVTK, jól értik a játék struktúráját, és az első félidőben sok veszélyes helyzetet dolgoztak ki.

Pont akkor kapták

Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője először gratulált az ellenfélnek, majd a következőket nyilatkozta:

– Jól kezdtük a mérkőzést, mert a 3. percben ajtó-ablak helyzetünk volt, majd Dibusz kapusnak kellett bravúrt bemutatnia. Aztán a 20. percig a Ferencvárosnak volt négy ziccere, mert a szélsőink nem jó passzsávokat zártak. Az ivószünetben rendeztük a sorokat, és hiába volt mezőnyfölényben a hazai együttes, már nem volt kimondottan nagy helyzetük. A második félidőre nagyon jól jöttünk ki, de pont akkor kaptuk a gólt, amikor ez nem volt benne a játékban. Ami bosszantó, hogy egy ilyen eltört labdából szereztek vezetést. Utána egy percen belül Zubkov óriási gólt rúgott, és ezzel eldöntötte a mérkőzés sorsát. Próbáltunk még elölre cserélni, de nagyon kevés labdát szereztünk az ellenfél térfelén. Az FTC ennyivel jobb csapat, úgyhogy gratulálunk nekik a győzelemhez és a bajnoki címhez is.

A bátor kezdésről is beszélt a piros-fehérek szakvezetője.

– Arra készültünk, hogy meglepjük az FTC-t, de ha nem rúgsz gólt a Groupamában, akkor nem tudsz nyerni ellenük. Ennyi helyzetet nagyon kevés csapat tud kidolgozni a Ferencvárossal szemben, de sajnos, egyet sem tudtunk ezekből értékesíteni – jelentette ki Feczkó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!