Mezőkövesd Zsóry FC gyorshír

2020.06.09. 19:10

Döntetlent játszott a Mezőkövesd a Kisvárda ellen

Egy ponttal térhetett haza a Mezőkövesd Zsóry FC csapata a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójáról.

Bukovenszki-Nagy Eszter

20200603 Budapest Puskás Ferenc Stadion Honvéd Mezőkövesd Magyar Kupa labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Fülledt meleg, álmos kedd délután: így indult a labdarúgó NB I. 28. fordulója, és ez a tempón is meglátszott, mindenesetre nem mondható eseménytelennek a mérkőzés. A 10. percben Jurina bezsebelt egy sárga lapot, majd három veszélyesebb megmozdulással is majdnem a hálóba talált, de végül egyiket sem tudta gólra váltani, Nagy Dániel lövését viszont védenie kellett a várdai kapusnak.

A 23. percben azonban Fernando Viana becsurgó találatával megszerezte a vezetést a hazai Kisvárda. Ettől kicsit mintha megzavarodtak volna a kövesdiek, szétszórtak lettek, ami talán annak is köszönhető, hogy Bódog Tamás szinte teljesen lecserélte a kezdőcsapatot. Cseri és Zivzivadze is a kispadon élvezhette a kisvárdai napsütést, így egy kevésbé összeszokott csapat lépett pályára. A kisvárdaiak ezzel szemben felpörögtek, intenzíven bevették a kövesdi térfelet, több kaput eltaláló lövésük is volt. Azonban két szerencsétlen sérülés is történt, az egyik nyomán a kisvárdai gólpasszt adó Gosztonyit le is kellett cserélni.

Miután kiosztott egy sárgát Meskhinek, a játékvezető három percet hosszabbított az első félidőben. A 48. percben váratlanul megindultak a fürdővárosiak, Nagy Dávid nekiiramodott és magabiztosan gurította be a labdát. Gyönyörű gólt szerzett, ennek örömére le is fújták a félidőt, 1-1-es állással mehettek pihenni a játékosok.

A második félidőre Nesterov helyett Eperjesi állt be a vendégeknél, és megtudtuk, hogy a szerencsétlen esés következtében a Kisvárda támadója, Gosztonyi achilles-ín szakadást szenvedett, azonnal műtik, de 8-10 hónapig biztosan nem léphet pályára.

A második játékrészt magabiztosabban kezdte a fürdővárosi csapat, a bombarúgásba belenéző Meskhi helyére pedig Besirovic-ot kellett behoznia Bódognak az 54. percben. Ezután két nagyobb helyzetet is kihagyott a Mezőkövesd, de megmutatták, hogy bizony felébredtek az ebéd utáni szundiból, azonban a ő kapusuknak is akadt dolga. A 47. percben Zivzivadze lépett pályára Jurina helyett, majd szinte azonnal egy hatalmas kapufát lőtt a Kisvárda. Ezt követően újabb csere következett a vendégeknél: Cseri Pekár helyére érkezett és Dragóner pedig Takácsot váltotta az utolsó bő tíz percben.

Ez a Kisvárda-Mezőkövesd meccs sem telt el piros lap nélkül, a hazaiak játékosa, Kovácsréti a második sárgája után mehetett zuhanyozni. A négy perces hosszabbítás utolsó másodperceiben kis híján gólt lőtt a Mezőkövesd, de végül maradt az 1-1-es döntetlen. És bár a szezon újraindulása óta nem nyert a Zsóry, ez a döntetlen most jól jön a tabella szoros versenyében.

Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)

Kisvárda, 832 néző. V.: Bogár (Horváth R., Becséri – Andó-Szabó, Lovas)

Kisvárda Master Good: Dombó (6) – Melnik (5), Ene (5), Rubus (5), Protics (5) – Lucas (6), Karaszjuk (5) – Gosztonyi (5), Cukalasz (6), Bumba (–) – Viana (6). Vezetőedző: Bódog Tamás.

Mezőkövesd Zsóry FC: Ryabenko (6) – Farkas D. (5), Nesterov (5), Karnitski (5), Silye (6) – Pekár (5), Meskhi (5), Vajda S. (6), Nagy D. (6) – Takács T. (5), Jurina (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Bumba helyett Kovácsréti (5) a 17., Gosztonyi helyett Sassá (5) a 38., Nesterov helyett Eperjesi (5) a 46., Meskhi helyett Besirovic (5) az 54., Jurina helyett Zivzivadze (–) a 74., Pekár helyett Cseri (–) a 78., Takács T. helyett Dragóner (–) a 79., Cukalasz helyett Jelena (–) a 87. percben.

Sárga lap: Jurina a 9., Meskhi a 44., Melnik a 73., Kovácsréti a 80., Lucas a 93. percben.

Kiállítva: Kovácsréti a 85. percben.

Gólszerző: Viana (1–0) a 23., Nagy D. (1–1) a 45+3. percben.

Részletes értékelés hamarosan!

(A borítóképen: Megint nem örülhettek ilyen felhőtlenül a kövesdiek)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!