Mezőkövesd Zsóry FC

2020.05.30. 17:30

Mezőkövesd: kupameccsek között bajnoki

A vendégek a három pont megszerzésére törekednek ma este, a borsodi megyeszékhelyen.

Kolodzey Tamás

Mezõkövesd 20191026 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkõzés Mezõkövesd DVSC Foto Meder István - Nemzeti Sport

Fotó: KOZMA ISTVÁN

A Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata kupadöntőt érő döntetlenekkel hangolt az élvonalbeli bajnokság folytatására, a Magyar Kupa elődöntőjében a Mol Fehérvár FC elleni hazai 1-1 után, az idegenbeli 2-2-vel a szerdai fináléba jutott. Ezt megelőzően az NB I 26. fordulója Diósgyőrbe szólítja a harmadik helyen álló együttest, amely hat ponttal előzi meg a mögötte 4. helyen álló Puskás AFC csapatát.

Nyerni akarnak

A fürdővárosiak erőltetett menetben haladnak: szombat–kedd–szombat–szerda tempót diktálnak, ebbe három Magyar Kupa-találkozó – közte a jövő heti döntő – és az egészségügyi helyzet miatt felfüggesztett, majd a folytatódó bajnokság első kilencven perce fér bele.

– Nem féltem a játékosainkat, ugyanis jó erőben vannak, fizikailag bírni fogják az iramot – mondta Hagyacki József ügyvezető igazgató, majd így folytatta: – Bő kerettel, hosszú kispaddal rendelkezünk. Szakmai stábunk ügyesen rotálja a keretet: nálunk minden posztra két azonos tudású labdarúgó áll rendelkezésre, ennek szellemében akárki kap bizalmat, meggyőződéssel vallom és tudom, hogy helyt fog állni. Vezetőedzőnk, az ötven éves születésnapját ünneplő Kuttor Attila futball filozófiáját idézem, amikor kijelentem: a Mezőkövesd gárdája mindenhová győzelmi szándékkal utazik, Diósgyőrött is diadalmaskodni akarunk. Masszív csapattal rendelkezünk, a kapunkat nagyon nehéz bevenni, ugyanakkor az úgynevezett előre játékot is remekül adjuk elő. Ezt az MK-elődöntő visszavágóján, Székesfehérvárott is bebizonyítottuk, idegenben két gólt szereztünk.

A megyei rangadóról Kuttor Attila vezetőedző is elmondta a gondolatait a klub honlapjának:

– Úgy gondolom, hogy a Mol Fehérvár ellen kivívott továbbjutás nagy lökést adhat számunkra a következő mérkőzésekre. A kupadöntővel egyelőre nem foglalkozunk, mint mindig, ezúttal is a következő feladatra koncentrálunk, ez pedig a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés, amelyre a legjobb tudásunk szerint készültünk fel. A kényszerszünet előtt nagyon jó formában volt az ellenfelünk, az edzőváltásnak köszönhetően Diósgyőrött pozitív hangulat alakult ki, jó eredményeket értek el, úgyhogy arra számítunk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, egy jó csapat ellen. Szurkolók előtt játszani plusz lökést adhat majd mindkét csapatnak, mert akár itthon, akár idegenben mérkőzünk, rossz üres stadionban pályára lépni.

Mezõkövesd Fotó: Kozma István

Mezőkövesden bizonyára mindenki örül annak, hogy a futballpályákra visszatér az élet, benépesülhetnek a stadionok, így Diósgyőrött, majd a budapesti Puskás Arénában is nézők előtt adhatják majd elő produkciójukat. Pénteken délután kaptuk azt a hírt, mely szerint június 3-án, szerdán Mezőkövesdről különvonatot indítanak az aznap 20.00-kor kezdődő kupadöntőre. Az ezzel kapcsolatos információnkat megerősítette Bodnár Ágota, a klub sajtófőnöke, aki azonban részletekkel még nem szolgált, csupán annyit közölt, hogy a szervezőmunkánál tartanak. A sárga-kéknél azon dolgoznak, hogy a klub utánpótlás játékosai, továbbá szimpatizánsai minél nagyobb számban lehessenek jelen, a jövőre Európa-bajnoki találkozóknak is otthont adó, impozáns stadionban.

Teljes erőbedobással

A sárga-kékek közül „pikáns” helyzetben van Eperjesi Gábor, aki egykor a diósgyőriek saját nevelésű játékosa volt, majd tavaly januártól a mezőkövesdieket szolgálja. A megyei rangadóról így vélekedett az Észak-Magyarországnak:

– A nevelő klubja ellen szerintem mindig és mindenki várja a megmérettetést, ez nálam sincs másképpen. Csapatunk teljes erőbedobással készül erre a mérkőzésre, most ezt a lépést kell a céljaink felé vezető úton megtenni. Nagyon örülök annak a hírnek, mely szerint visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra. Biztos vagyok benne, hogy az elővigyázatosságból előírt nézőtéri korlátozasok ellenére is remek hangulat lesz majd a stadionban, ahol a labdarúgást annyira jellemző és körülvevő futball atmoszféra vár majd a mérkőző felekre. Úgy gondolom, hogy jó és élvezetes párharcra készülhetnek a drukkerek, mi pedig szeretnénk megtartani, vagy növelni megszerzett előnyünket a tabellán mögöttünk álló alakulatokkal szemben. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de ugyan manapság melyik összecsapás könnyű a tizenkét csapatos élvonalban?

A vendégek közül egyedül Guzmics sérült, a védő combizom húzódással bajlódik, ezért nem vehetik számításba.


A várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Pillár, Nesterov, Silye – Cseri, Karnitski, Berecz, Besirovic – Zivzivadze, Nagy D.

(A borítóképen: Kuttor Attila tegnap ünnepelte 50. születésnapját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!