Aluinvent-DVTK

2020.05.14. 15:30

DVTK: Tóth Franka jön, Szűcs Réka távozik

Öt játékosa már van, új edzője még nincs az élvonalbeli női kosárlabdacsapatnak.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

Újabb változások történtek az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának keretében. Az NB I.-es együttes bejelentette Szűcs Réka távozását, valamint Tóth Franka érkezését.

Ezüstérmes

Utóbbi kosaras 19 esztendős, éveken át szerepelt a korosztályos válogatottakban, ennek során három éve, az U16-os Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, két éve pedig annak az U18-as kontinensbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatottnak volt a tagja, amelyikben a diósgyőri nevelésű, a következő szezont is a piros-fehéreknél kezdő Kiss Angelika is szerepelt. Tóth Franka, aki 187 centiméter magas, 4-es poszton bevethető, 2001-ben az olaszországi Bolognában született, ugyanis élsportoló édesapja, a korábbi magyar válogatott vízilabdázó Tóth Frank légióskodása miatt akkoriban itt élt. A Diósgyőrbe szerződtetett ifjú kosaras a Vasas utánpótlásában nevelkedett, első felnőttévadját, az ELTE-BEAC Újbuda együttesénél töltötte a márciusban véget ért idényben, és a most zajló érettségije után lesz az Aluinvent-DVTK játékosa.

Még nem ismert a szakvezető…

Az már korábban kiderült, hogy Pusztai Petra, Kiss Angelika, Medgyessy Dóra és Kányási Veronika is marad a piros-fehéreknél, vagyis Tóth Frankával együtt már öttagú az a keret, amelyiknek biztosan nem lesz tagja az AKSC Szekszárdhoz szerződött Zele Dorina, a pályafutását fővárosi csapatban folytatni szándékozó Katona Szidónia, valamint a hírek szerint haza, vagyis Pécsre visszatérő Szűcs Réka.

Arról hivatalos információ még nem látott napvilágot, hogy ki lehet a diósgyőriek szakvezetője, azok után, hogy kiderült, Cziczás László két év után nem folytatja a munkát a piros-fehéreknél.

Az Aluinvent-DVTK keretéről

Akik maradnak: Kiss Angelika, Pusztai Petra, Medgyessy Dóra, Kányási Veronika

Új játékos: Tóth Franka (ELTE-BEAC Újbuda).

Távozott: Zele Dorina (AKSC Szekszárd), Katona Szidónia, Szűcs Réka

Kérdéses a sorsa: Goree Cyesha, Ziomara Morrison, Chanel Mokango, Shatori Walker-Kimbrough, Maja Skoric, Frindt Nikolett, Kecskés Karina

(A borítóképen: Medgyessy Dóra marad a diósgyőrieknél)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!