Jégkorong

2020.04.01. 12:30

Jó és eredményes szezont zártak volna a Kismacik

Bíró Ignác szakmai igazgató vonta meg a hokiszezon utánpótlásmérlegét.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

A műfaj szezonját lefújták, a 2019/20-as bajnokságokat már nem folytatják. A DVTK Jegesmedvék szakmai igazgatóját arra kértük, hogy értékelje a félbemaradt pontvadászatokat.

Eredményszámítás

– Először azt kell megemlítenem, hogy eredményszámítás csak 14 éves kortól van – mondta Bíró Ignác, a piros-fehérek utánpótlás-nevelésért is felelős szakmai igazgatója, aki a 12 esztendősek trénereként is dolgozik a klubnál. – Ezt azért határozták meg, hogy az edzőket és a gyerekeket ne vigyék el az egészségtelen eredményhajhászás irányába. A létszámot illetően konkrét számokban kifejezte: nálunk mintegy száz kicsit érint ez a kategória.

A Macik egykori játékosát, majd vezetőedzőjét ezután arra kértük, hogy vegye sorra a különböző korosztályokat, és vonja meg csapataik mérlegét.

– Az U14-esek A csapata, amelyet Láda Péter irányított, az öt-tizedik helyért harcolt, amikor félbeszakították a küzdelmeket – folytatta Bíró Ignác. – Reálisan számolva a hatodik-hetedik helyre lett volna esélye. A korosztály C jelű csoportjában is indítottunk együttest: Budai Roland dirigálása mellett valahol a huszadik és a harmincadik között végzett volna – a teljes korcsoportban egyébként csaknem negyven gárda szerepelt.

A döntő előtt

A piros-fehérek U16-osai az alapszakaszban másodikként zártak, a középszakaszt pedig szintén ezen a fokozaton zárták.

– Az elődöntőben a MAC Újbuda elleni első mérkőzést megnyertük, és még egy siker kellett volna a fináléhoz, de az idényt lefújták – folytatta Bíró Ignác. – Verba Gábor vezetőedző dirigálta ezt a társaságot, az úgynevezett B csapatot pedig Orosz Szilveszter vitte. Utóbbiak a középmezőnyben zártak, az A-B-C osztályban pedig együttesen huszonnégy – háromszor nyolc – alakulat volt a jégen. Az U18-asok az alap- és a középszakaszban egyaránt negyedikként végeztek, az elődöntő első meccsén a MAC Újbuda ellen diadalmaskodtak, és még egy meccs hiányzott nekik a döntőhöz. Urbán Péter „fiai” tizennyolc csapatos mezőnyben szerepeltek, az első kör után azonban kettévált a mezőny. Megjegyzem, hogy az osztrák alapú EBEL juniorban is hokiztak, ott azonban nem jutottak rájátszásos pozícióba.

Százhetvennyolc

A szakmai igazgató kitért a legnagyobbakra, az U21-esekre, majd a nőkre is:

– Előbbiek az alapszakaszban ötödikek lettek a tíz csapatból. Rusznyák Szilárd tanítványai a középszakaszt megnyerték, majd hatodikként csatlakoztak a rájátszásba – a többi ismert. A Magyar Jégkorong Szövetség még egyik korcsoportban sem hirdetett eredményt, ezt az U16 és az U18 esetén elképzelhetőnek tartom, a U21-ben ugyanez kissé nehézkes lenne, bár az is elképzelhető, hogy az előzmények alapján „valamit” kihoznak. Az értékelt fiúk – U14, U16, U18 és U21 – teljes rendszerében egészen pontosan százhetvennyolc sportolót versenyeztettünk. Ami pedig a hölgyeket illeti, a gyengébb nem képviselői Velty Roland edzőségével az úgynevezett U25-ös csoportban játszottak, náluk szerepelhetett akár harminc, de tizennégy éves is. A tízes mezőnyben a kilencedik helyen tanyáztak, amikor lehúzták a redőnyt.

(A borítóképen: Bíró Ignác, a DVTK Jegesmedvék szakmai igazgatója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!