Vegyész RC Kazincbarcika

2020.03.02. 15:00

Győztes mérkőzésen mutatkozott be Hollósy László

A férfi röplabda Extraligában vasárnap hazai összecsapást vívott a Vegyész RC együttese.

Molnár István

A Magyar Kupa 2019/2020-as sorozatának negyedik helyezettje fogadta vasárnap a friss pénteki kupagyőztest, úgyhogy a pihenésre, a felkészülésre egyik csapatnak sem volt sok ideje. A házigazda VRCK-nál most debütált a múlt csütörtökön kinevezett új tréner (a Kaposvár elleni MK-bronzcsatát még Marek Kardos vitte végig), Hollósy László, akinek segédedzője is lett a kispadnál, mégpedig a korábbi kiváló barcikai feladó, Toronyai Miklós. A fővárosiaknál két húzóember hiányzott, az egyaránt sérült Kovács Z., valamint a brazil Reffatti.

Biztosan az elsőt

Az első szettben, 4–4 után pár ponttal ellépett a házigazda (7–4), majd Páez remek helyzetfelismerése, áthúzása jelentett 10–6-ot. PSE-hibát követően, 12–7-nél Jókay Zoltán gondolta úgy, hogy némi szünetre van szüksége csapatának. Flachner D. középen tisztán üthetett, aztán nagy mentés után Juhász „tüzelt” pontosan (14–8). Amikor Braga emelkedett a levegőbe, akkor már előre tapsolhattak a hazai nézők, Tordai viszont szintén eredményesen támadott szélről (16–11). Már-már elveszett labdából csináltak egységet a fővárosiak, Páez viszont egy fogadhatatlan szervával kínálta meg a PSE-t, 19–13-nál újfent a látogatók kértek időt. A Vegyész tartotta a korábban megszerzett előnyt, nem engedte át a kezdeményezést, és biztosan hozta a játszmát (25–16).

A második felvonás elején tartotta formáját a Vegyész (4– 0), így máris kellett a PSE-nél a frissítő megbeszélés. Amikor jól ment a labda, akkor pontosan tudott dolgozni a Pénzügyőr is, de 4–2-nél Braga zárta le az ideiglenes felzárkózást. Jó fogadás, jó feladás, jött is az újabb hazai egység; Juhászra nem maradt ember középen, nem is egyszer (10– 4), máris következett a következő Jókay-idő. A hosszút nyitó centerét biztatta Hollósy László, aki mindkét liberóját folyamatosan mozgatta, harcba küldte. Hármas sánccal zárt le egy extrém menetet a VRCK (12–5), nagyon együtt volt a csapat. Szinte minden jött a hazaiaknál (17–7), de fogadási hibák után, 17–10- nél a borsodiak szakvezetője nyomott gombot. Visszatalált a helyes útra a Barcika, Blázsovics gyűjtögetett pontokat (21–12), de Moraes és Páez is, hamar meglett a 2:0 (25–15).

Nem akartak pluszt

Nagyon úgy nézett ki, hogy a félig-meddig tartalékos Pénzügyőr nem tud ezen este partnere lenni a közönségnek, de legfőképpen az új szakvezetőjének bizonyítani akaró Vegyésznek, így esély volt a meccs korai befejezésére. A kupagyőztes persze nem szeretett volna nullára kikapni, ezért kapaszkodott a harmadik felvonásban (4–5). Jött három hazai egység (7–5), s ezzel együtt a PSE-időzés. Szorosban mentek a csapatok (11–9); 14–10-hez érkezve megint a fővárosiak szakvezetőjének akadt mondanivalója. Blázsovicsék már nagyon nem akartak pluszjátszmát, -játszmákat, ám ez a pályán nem volt ilyen egyszerű… Moraes volt kiváló egyszemélyes blokk, 20–14-nél kézzelfogható volt a vég. Bejött Csizmadia T., illetve Árva is lehetőséget kapott a 3 pontos győztes vasárnapon (25–21).


Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3:0 (16, 15, 21)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Tillmann, Adler

Vegyész RC: Páez 5, Juhász 9, Blázsovics 10, Braga 14, Moraes 10, Efraimidis 7. Csere: Dudás (liberó), Vitko (liberó), Csizmadia T., Árva. Vezetőedző: Hollósy László

Pénzügyőr SE: Magyar, Tordai 9, Kiss D. 6, Flachner D. 5, Rozgonyi 8, Rása 1. Csere: Feliciano (liberó), Solti 1, Szabó V., Szabó M. 1, Flachner K. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Hollósy László: – A legfontosabb, hogy bezsebeltük a három pontot, egy kis levegőhöz jutottunk. Hellyel-közel már láttam mosolyt is az arcokon, még meg kell tanulni egy kicsit őrültnek lenni, és akkor még jobbak leszünk.

Jókay Zoltán: – Két kezdő, legponterősebb emberünk nem volt itt, ezáltal az egész rendszer felbomlott. A pályára lépők ma nem voltak elég tökösek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!