Kosárlabda

2020.02.01. 13:30

Megyei kosárlabda mérkőzések a hétvégén

Akcióban a hétvégén a MEAFC-Miskolc, a Tiszaújvárosi Phoenix KK és az Aluinvent-DVTK U23 csapata is.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Kosárlabda: NB I./B

Férfi kosárlabda NB I./B Piros csoport, 19. forduló

Vasas Akadémia – MEAFC-Miskolc

(Budapest, szombat 16.00)

Drahos Gábor, a MEAFC-Miskolc edzője: – Az utóbbi hetekben kiváló formába lendült Vasashoz látogattunk. Egy olyan bajnoki finis előtt, amellyel kapcsolatban megtippelhetetlen, hogy a 3. és a 12. hely között mi lesz a sorrend. Éppen ezért minden mérkőzésnek tripla súlya lehet, ha a csapatok szeretnék megvalósítani a rájátszásos vágyaikat. Mi egy kicsit, de lehet, hogy inkább óriási mértékben pechesek vagyunk, de így sem adjuk fel az álmainkat. A sérültjeinkkel kapcsolatban az idő majd eldönti, hogy ki, mikor és milyen állapotban tud majd visszatérni.


Férfi NB I./B, Zöld csoport, 21. forduló

KTE-Duna Aszfalt U23 – Tiszaújvárosi Phoenix KK

(Kecskemét, vasárnap 18.00)

Szendrey Zsombor, a Phoenix edzője: – Tavaly ősszel itthon jelentős különbséggel legyőztük a kecskemétieket, de az igazsághoz hozzá kell tenni, hogy a két legjobb játékosuk – akik közül az egyik egyes, a másik ötös poszton szerepel – nem jött el. Márpedig ha ők elkapják a fonalat, ketten harminc pontra képesek. Hazai pályán szinte biztos, hogy kerettagok lesznek, de ennek ellenére nem akarunk módosítani az elképzeléseinken, a játékunkon. Saját környezetében mindig veszélyes a KTE, mi eddig idegenben nem muzsikáltunk túl jól, igazából kiszámíthatatlanok vagyunk, majd meglátjuk, hogy ebből vasárnap mi fog kijönni.


Női kosárlabda NB I./B Zöld csoport, 14. forduló

Aluinvent-DVTK U23 – Törekvés SE

(Miskolci sportcsarnok, vasárnap 13.30)

Vaszi Ádám, az Aluinvent-DVTK U23 edzője: – Szeretnénk revánsot venni a fordított párosításban idegenben elszenvedett vereségért, amihez meglátásom szerint minden adott. Ugyanis minden játékos a rendelkezésre állt a héten, nem volt betegünk, sérültünk. Sőt, keretünk, válogatási lehetőségünk bővült is, ugyanis Debrecenből leigazoltuk Nagy Rebekát. A 16 éves fiatal természetesen nemcsak nálunk, az NB I./B-s együttesben szerepel, hanem a junioregyüttesben is lehetőséget kap majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!