Karate

2020.01.01. 09:00

Tóth Vanda is ott lesz a budapesti Európa-bajnokságon

A miskolci Tóth Vanda is ott lesz a budapesti karate Európa-bajnokságon.

Balról: Tóth Vanda, Kiss Zsófia, Kovács Dominika illetve Anti Zsuzsanna válogatott edző

Forrás: ÉM

Az ifjabb évjáratú hazai karatésok képviseletében nagy és erős csapat vesz részt a 2020-as korosztályos Európa-bajnokságon, amelynek február 7. és 9. között Budapest ad otthont. A honi sportági szövetség 36 nevet tüntetett fel a színeinkben induló fiatal harcművészek listáján. Egyéniben harminchárman, csapatban pedig – a három duplázó mellett – további három magyar karatés lehet ott a tatamin a BOK-csarnokban a jövő év elején zajló kadét, junior és U21-es Eb-n.

A második helyen

Az U21-es korosztályban, a 3 fős leány kata csapatnak (formagyakorlat) két MTK-s, Kiss Zsófia és Kovács Dominika mellett a miskolci Justitia SE versenyzője, a 17 esztendős Tóth Vanda lesz még a tagja. A borsodi karatéka edzői, Pálinkás András, illetve Kis Virág közül utóbbi nyilatkozott lapunknak.

– Vanda még nem vett részt Európa-bajnokságon, de már járt korosztályos világbajnokságon, 2017-ben, Tenerifén – kezdte Kis Virág. – A budapesti Eb-re volt több kvalifikációs verseny is, az utolsó november közepén Szlovéniában, ahol érmeket szerzett. A szakvezetés már akkor felkérte a csapatban való szereplésre, amikor még zajlott az egyéni kvalifikáció, melyben végül, a junior lányok között, katában a második helyen zárt, csak Kiss Zsófia előzte meg. Dominika kadet egyéniben bizonyult a legjobbnak, így végül ők hárman fogják „vinni” ezt a számot. Vanda mindig is elhivatottan készült mindegyik versenyre, most különösen, hogy itthon, Budapesten rendezik az Európa-bajnokságot. Folyamatosan jár a fővárosba, akár hetente többször is, hogy a lehető legjobban összecsiszolják a programot, minél harmonikusabban dolgozzanak együtt, a szabályok értelmében ugyanis mindegyik fordulóban más formagyakorlatot kell bemutatni. Reméljük, hogy messzire el tudnak jutni, bízunk egy jó eredményben, helyezésben. A helyszínen sokan fogunk neki, nekik drukkolni azért, hogy ez sikerüljön.

Vizsgázik

Pár nap múlva „nagy nap” lesz Tóth Vanda életében, ugyanis január 4-én vizsgázik fekete övre. Az övvizsgát az Egyetemi körcsarnokban tartják a versenyzőknek, mégpedig Hanshi Julius Thiry 9 danos mester, stílusvezető irányításával. Az 1938-ban, Budapesten született szakember az 1956-os forradalom leverése után emigrált Magyarországról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!