PannErgy-MVLC

2019.12.01. 12:00

Mindenkinek a feladatával kell foglalkozni a vízben

Vasárnap Pécsett száll vízbe a PannErgy-MVLC OB I-es férfi vízilabda csapata.

Molnár István

A Tatabányát biztosan verte az MVLC, amely Pécsett is nyerni szeretne

Forrás: ÉM

A miskolci férfi élvonalbeli pólógárda szerdán idei utolsó hazai összecsapását vívta a Tatabányai VSE ellen, és végig vezetve magabiztos sikert aratott (13-5). A meccsen Vidumanszky László vezetőedző minden hadra fogható vízilabdázóját bevetette, így a két, saját nevelésű fiatalt, Vismeg Botondot, illetve Vismeg Zsombort is.

Beleállni a helyzetbe

– Próbáltam annyi lehetőséget adni nekik, amennyit csak lehet, mert szépen, becsülettel dolgoznak ők is – tette hozzá a miskolciak szakmai munkájának irányítója. – Van olyan meccs, amikor többet lehetnek a vízben, van, amikor kevesebb játékpercet kapnak, a szerda az előbbire volt példa. Botond a harmadik centerünk, amit kértem, azt csinálta, és Zsombor is odatette magát, azon a poszton tudtam pihentetni a többieket.

Magáról az összecsapásról az alábbiakat mondta még el a szakvezető:

– Igyekeztünk olyan szituációkat gyakorolni, melyek hasznosnak lesznek, lehetnek a következő mérkőzésünkön – fogalmazott Vidumanszky László. – Ebben voltak védekezésbeli felállások, illetve zóna elleni játék, amit leginkább a hátsó átlövőkkel kell megoldani, hogy ők bátran, felelősen vállalkozzanak. Némely játékosnak még kell egy kis önbizalom, hogy nem kell sokat gondolkodni az adott helyzetben, hanem el kell vállalni a lövést, ahogy mondani szokták, ,,parasztosan„ bele kell állni, és akkor nincs semmi baj. Tatabányán ugyan biztosabban győztünk az első fordulóban, 17-4-re, de igazából mindegy, nem foglalkozom vele, nem ez volt a lényeg, hanem a három pont begyűjtése. Ugyanis ha szerdán azt a három-négy olyan akciónkat, amelyben benne volt a gól, de végül nem lett az, belőttük volna, vagy egy szerencsétlen találatot nem kapunk, akkor körülbelül ugyanúgy zártuk volna ezt a mérkőzést is.

Másabb ellenfél lesz

A PannErgy-MVLC vasárnap utolsó 2019-es bajnoki meccsét játssza (A-csoport, 9. forduló), méghozzá 16.30-tól Pécsett, a házigazda PVSK-Mecsek Füszért vendégeként, televíziós közvetítés mellett (M4 Sport).

– Mint az előbb megjegyeztem, a szerdai mérkőzésen gyakoroltunk erre az összecsapásra, bízom abban, hogy ezeket a dolgokat jó százalékban meg tudjuk valósítani, a helyzeteinket megfelelő százalékban ki tudjuk használni Pécsen – nyilatkozta Vidumanszky László. – Nyilván más ellenfél lesz a PVSK, mint a Tatabánya volt, egy hajtós csapatról van szó, amelyik szeretne bekerülni a csoportban a legjobb négybe, ezért küzd. A meccset közvetíti a televízió, így sokkal nagyobb lesz a nyílvánosság, erre egy picit én is felkészítem a játékosokat, de ezt mindenkinek saját magának is meg kell tennie. Van olyan vízilabdázó, aki nagyobb stresszel, izgalommal megy bele egy ilyen meccsbe, van, aki nyugodtabban. Biztos lesz egy kis drukk, de remélem, hogy amikor a srácok beugranak a vízbe, fejben mindenki maximálisan a mérkőzéssel, a feladatával fog foglalkozni, és nem a közvetítéssel.


A válogatottal

Közeleg a férfi junior világbajnokság, az eseményt december 12. és 20. között rendezik meg Kuvaitban. Kemény Kristóf szövetségi edző nemrég kijelölte a vébére utazó keretet, amelyben helyet kapott a PannErgy-MVLC kapusa, Mizsei Márton is. A mieink a csoportmérkőzések során Oroszországgal, Kanadával, Spanyolországgal, és Egyiptommal találkoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!