Aluinvent-DVTK

2019.12.16. 08:30

Biztosan győzött az esélyesebb

Pécsett lépett pályára bajnoki mérkőzésen vasárnap az Aluinvent-DVTK gárdája.

Molnár István

Nagy fölényben voltak a piros-fehérek Pécsett

Forrás: Illusztráció/ÉM-archívum

A női kosárlabda NB I. 11. fordulójában a baranyai megyeszékhelyen szerepelt vasárnap a diósgyőri női kosárlabda alakulat. Medgyessy szerezte a találkozó első kosarát, máris egy triplát, és a második perc elején Goree-nek is „ült” egy duplája (0-5). Három perc után 4-7-et mutatott az eredményjelző, majd Bravart terelte be a labdát a gyűrűbe, aki még a vele szemben elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt is értékesítette. Walker-Kimbrough is kiharcolt egy faultot, nem rontott, aztán jött helyette cserében Skoric. A 6. percben 13-11-re „mentek” a pécsiek, és még Sánta is hozzápakolt egy kettest. Kilencven másodperccel az első negyed vége előtt átvette a vezetést a Diósgyőr (19-20), majd Medgyessy jelentkezett második hármasával. 19-25-nél rendet kellett tennie a hazai szakvezetőnek, ám Skoric és Goree játszott össze remekül. Előbbi aztán büntetőkből is biztos kézzel „tüzelt”, így megnyugtató lett csapata előnye (19-29).

Jobbak a mutatókban

A második negyedben nem kápráztatták el a közönséget sok kosárral a felek, ezen felvonás feléig csupán 16 pont esett, 7-9-es eloszlásban, ami azt jelentette, hogy biztosan vezetett a DVTK (26-38). Wentzel középtávolról elengedett kísérlete után pontosan hullott a labda a vendége kosarába, a 17. perc végén 31-38-ra kapaszkodott fel a PEAC. 18:15-nél a házigazda trénere kért időt, mert úgy látta, van tennivaló – erre játékosai eladták a labdát…, amit Skoric kihasznált (32-40). Walker-Kimbrough jól „büntizett”, Udodenko hármas kísérlete meg nem ment be, így 34-44-gyel mentek pihenni a hölgyek.

Pusztai kezdte a pontgyártást a harmadik játékrészben, aztán Goree és Udodenko volt pontos a másik csapat palánkja közelében. Ebben a szakaszban 9-13-as volt a mutató, ami összességében 43-57-es ideiglenes állást „ért”. A 25. percben ismét meg kellett beszélni a teendőket a PEAC-nál, T-betűt mutattak, ekkor lepattanókban nagyon verte a Diósgyőr a Pécset (36-19), meg persze a triplákban (5-0). A meccs közben 43-64-nél tartott, kényelmesen haladt a győzelem felé a DVTK. Távolról Kányási is csonk nélkül dobott (45-72), Bravard volt a legjobb a Pécsben, de ez nagyon kevés volt, miként csapata védekezése is (49-78).

Nem lett meg a száz

Kiss A. közelijével érte el a nyolcvanat a vendéggárda (51-80), a 32. perc elején Cziczás László kért időt. Walker-Kimbrough hat kísérletéből az ötödik hármasát érte el, éppen felét csapata addigi tripláinak. A hazaiak még megszokásból megbeszélésre mentek, de itt már csak annyi maradt nekik, hogy bizonyos részfeladatokat jól elvégezzenek. A 34. percben 55-88 volt az állás, még a 100 egység is elérhetőnek tűnt a piros-fehérek számára. Szűcs, Kiss A., és Kányási is a pályán volt a vendégeknél, Skoric és Walker-Kimbough mellett. Némileg „beálltak” a diósgyőriek (59-88), de már három perc sem volt a csatából. Szűcs R. törte meg a borsodi kosárcsendet (61-91), a látogatók egy sima mérkőzésen gyűjtötték be a győzelmet.

Jegyzőkönyv: PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK 63-95 (19-29, 15-15, 15-34, 14-17)

Pécs, 300 néző. V.: Minár, Rácz, Szilágyi.

PEAC: Sánta (7), Wentzel (8), Gémes-Sarok (11), Udodenko (8), BRAVARD (16). Csere: Szabó F. (5), Hegedűs (4), Ruják (-), Habling (-), Kaposi (4). Vezetőedző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta.

DVTK: Medgyessy (6/6), Pusztai (8), WALKER-KIMBROUGH (26/15), Morrison (-), GOREE (19). Csere: SKORIC (15/6), Kányási (5/3), Kiss A. (10), Szűcs (6/3), Katona (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Meszlényi Róbert: – Először szeretnék gratulálni a miskolciaknak a győzelemhez. Vannak jó meccseink, küzdünk, a lányok próbálják az edzéseken, a meccseken kihozni magukból, ami bennük van, ma sajnos csak ennyi volt. Nem volt ritmusunk, sokat hibáztunk a palánk alatt, a dobásoknál, ami miatt az önbizalmunkat is elveszítettük.

Cziczás László: – Nagyon sokat készültünk erre a mai találkozóra, mert nagy fontossággal bírt számunkra. Úgy gondolom, hogy becsülettel felkészültünk az ellenfélből, és sok játékelemben föléjük tudtunk nőni. A mérkőzést mégis Shatori Walker-Kimbrough második félidei fantasztikus teljesítményével fordítottuk egyértelműen a javunkra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!