Jegesmedvék

2019.11.30. 18:00

Végig jobban játszott a címvédő Besztercebánya

A Tipsport Liga 26. fordulója keretében a címvédőt fogadták a miskolciak.

Kolodzey Tamás

Egyértelmű volt a vendégfölény a mérkőzésen

Fotó: Ádám János

A DVTK-ból Beach, Beauvillier, Magosi és Ritó sérülés miatt ezt a találkozót is kihagyta, az éppen felépült Gőzt ugyan nevezték, de így a kicsikkel együtt is csak három sorral vették fel a küzdelmet.

Három gól az elsőben

A kapusok az ütőikkel ütötték ki az első lövéseket, majd a 4. perc elején az ide-oda pattogó korongot Sille jobbról, közelről emelte a keresztvas alá (0–1). Ezután Galanisz majdnem elcsente a játékszert, majd Kiss D. kivárt és zártak előtte. Gabor célzás helyett nagy igyekezetében Adorjánt és ketrecét is elvitte, Szirányi zúdítását pedig Gajan kiöklözte. A 12. percben lemaradtak a szlovák védők, Vas jobbról lőtt, a kipattanót Részegh egyből, középről a háló jobb oldalába helyezte (1–1). A 11. percben Hickmott távolról lőtt, a játékszer Adorjánról Hrnka elé esett, a csatár pedig laposan a ketrecbe tette (1–2). D. Rodman buktatott, kiállították, négy hazai viszont átvészelte a nehéz pillanatokat. Takaréklángon üzemeltek a felek, nagy vágták nem voltak. A 17. percben nagy helyzet adódott a diósgyőriek előtt, amíg Gajan valahogyan maga alá kaparta a korongot. A részeredményt igazolta a statisztika, a 10–21 lövési arány.

Újabb vendéggól

A jéggel adódott egy kis gond a középső harmad előtt, a sepréssel elment három perc. St. Pierre késlekedett a lövéssel, Miskolczi pedig fennakadt Gajanban. Bizonytalankodás mindkét oldalon szép számmal akadt, közben páran ólomlábakon mozogtak. Két lövés az égbe perdült, pár akció les miatt futott zátonyra, a 26. percben ráadásul rosszul helyezkedtek az itthoni védők, Buleának így nem volt nehéz dolga, a közelről a jobb sarokba passzolt (1–3). A 30. percben Vas hátulról mattolta a kaput, a támadás vezetésekből pedig kihagyták a kenőolajat. Egyedül a fegyelmezettségi hányadost lehetett dicsérni, szabálytalanságok nélkül gördült a küzdelem. D. Rodman a ritka gólhelyzetek közül egyet kihagyott, közben egymás hibáiból éltek a játékosok. A 38. percben kontráztak a hazaiak és csaknem szépítettek, majd Lamper botjában maradt a negyedik besztercebányai gólt. Áthúzódó kiállítással ért véget a szakasz.

Nem ment a játék

Az utolsó húsz perc maradék fórja nem hozott kombinatív hokit, csak egy vérszegény és egy egészséges lövést. Következtek a tilos felszabadítások, a korongkezelési hibák, ami egyedül ment, az a palánkra ,,kenés„ volt. Kiss P. elszenvedett két percese alatt Ross kierőszakolt ziccerét fonákkal fejezte be, éppen Gajanbe emelt. Gabor kisbüntetése alatt sem mozdult az eredményjelző, az 54. percben azonban igen. Négy vendég lógott meg, a rohamot pedig Bubela bal felső sarkos gólja zárta (1–4), ezzel eldőlt a pontok sorsa. A tartalékos, fáradt és rossz napot kifogó Jegesmaciknak nem volt esélyük a sikerre.


DVTK Jegesmedvék – HC '05 iClinic Banská Bystrica 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)

Miskolc, 1105 néző. V.: Vyleta, Goga (Beniac, Stanzel).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Vandane, St. Pierre, Galanisz, D. Rodman – Ross, Vojtkó, Harrison, Vas (1), Részegh 1 – Szirányi, Kiss D., Lövei, Miskolczi, Kiss P. – Gőz, Farkas M. – Rajna (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Gajan – Southorn, Cardwell (1), Hrnka 1, Hickmott (2), Jaaskelainen (1) – Datelinka, Nemcik, Bartánus (1), Bubela 2, Lamper (1) – Mihalik, Petrinec (1), Kabác (1), Gabor, Fafrák (1) – Zubák, Sille 1, Tamási, Sojka – Belányi (kapus). Vezetőedző: Daniel Ceman.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Marcel Rodman: – Rosszul kezdtük a meccset, amiket megbeszéltünk, azokat a játékosok nem tartották be. A kapuk előtt határozatlanok voltunk, és ezúttal az extra egyéni teljesítmények is hiányoztak a csapatból. A Besztercebánya megérdemelten nyert.

Daniel Ceman: – Tudtuk, hogy ellenfelünknek problémái vannak. Megfelelően kezdtük a találkozót, a második harmadban azonban lazábbra fogtuk a védekezést, ekkor ránk jöttek a hazaiak, de nem teremtettek különösebben veszélyes helyzeteket. Kapusunk jól védett, a csapat is magabiztos volt, így rászolgáltunk a sikerre. Készülünk a vasárnapi szereposztásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!