Jegesmedvék beharangozó

2019.11.29. 08:30

Az álom a hatpontos hétvége

A Tipsport Liga 26. fordulója péntek este a miskolci jégcsarnokba szólítja a Macikat.

Kolodzey Tamás

A listavezető Slovan után a címvédőt is le akarja győzni a DVTK

Forrás: ÉM-archívum

A DVTK Jegesmedvék – HC '05 iClinic Banská Bystrica mérkőzést 18 órakor kezdik. A piros-fehérek közül Ritó és Magosi nem játszik, az pedig kérdéses, hogy Gőz meggyógyul-e betegségéből. Beach és Beauvillier szerdán nem szerepelt Trencsényben, mindketten kezelés alatt állnak, a nevük mellett is ott a kérdőjel.

Gyors cserékkel

Marcel Rodman, a diósgyőriek szlovén nemzetiségű vezetőedzője csütörtökön késő este, a trencsényi vereség után nyilatkozott:

– Pénteken a címvédőt fogadjuk, ez mindig kiemelkedő esemény. Az lesz a legfontosabb, hogy fizikailag felvegyük velük a versenyt, hiszen a Besztercebánya rendkívül gyors és erőszakos hokit játszik. Ezen kívül a fegyelem is kulcskérdéssé válhat, mert a sérülések miatt kevesebben vagyunk, mint szeretnénk, így gyors cserékkek, és főleg kiállítások nélkül kell játszanunk. Természetesen minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a pontszerzésért.

Kétszer a bajnokkal

A miskolci játékosok közül Galanisz Nikandrosz jó formában van, gólokat szerez és minden megmozdulása veszélyes.

– Az elmúlt három év bajnokával játszunk egyet itthon, vasárnap pedig egyet idegenben – mondta a kiváló csatár, majd így folytatta: – Ahogyan azt az elmúlt meccseken látni lehetett, nem ijedünk meg senkitől, tudjuk hogy a besztercebányaiak nagyon jók, de mi is. Úgy gondolom, hogy mindenképpen képesek vagyunk a pontszerzésekre, csak az a kérdés, hogy a két találkozóból mennyi jön majd össze nekünk. Megvannak az erősségeink és ha ezeket kivisszük a pályára, akkor újabb hat egységes hét végét zárhatunk majd vasárnap este.

Részegh Tamás, aki szintén a húzóemberek közé tartozik, így vélekedett:

– Saját magamtól nem várok sok új dolgot, csak azt, hogy a lehető legjobb formámat hozzam ki magamból ismét a hétvégén, mert azzal segíthetem legjobban a csapatot. Amennyiben pedig odakerülök, akkor minél nagyobb számban értékesíteni akarom a helyzeteimet.

Szurkolói ankét

A pénteki mérkőzést követően – az eredménytől és a meccs eseményeitől függően, várhatóan 21 óra körül – a DVTK Jegesmedvék játékosai és szakmai stábjának tagjai kötetlen beszélgetésre invitálja a szurkolókat a jégcsarnokkal szomszédos Vigadóba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!