MVLC

2019.10.31. 10:00

Súlyos MVLC-vereség: szinte semmi sem működött az olaszoknál

Olaszországban játszott szerdán Európa Kupa-negyeddöntőt a miskolci vízilabda csapat.

Molnár István

Vereséggel kezdte az Európa Kupa negyeddöntőt az MVLC (Illusztráció)

Fotó: Bujdos Tibor

A második számú nemzetközi kupasorozatban szerdán Bresciában szállt vízbe a PannErgy-Miskolci VLC élvonalbeli férfi vízilabda együttese. A négy közé jutásért zajló párharc első felvonásán az a házigazda volt a magyar bajnokságban tavaly ötödik helyen zárt borsodiak ellenfele, amely a szezont a Bajnokok Ligájában kezdte, az utolsó selejtező körben azonban alulmaradt az orosz Kazannyal szemben és így „kiesett„ az Európa Kupába.

Gyenge első félidő

Egy-egy kimaradt lehetőséget követően Cannella szerzett vezetést a hazai csapatnak (1-0), majd Alesiani maradt egyedül, szemben Csomával, és nem hibázott (2-0). Előnyt hagyott ki az MVLC, eddig nem nagyon ment a támadások befejezése a vendégeknél. Az olaszok távolról kísérleteztek, nem „ért” kaput a kísérletük, aztán Csoma húzott le egy ejtést. Bresciai előny következett, Milicic állt ki, Figari behúzta a rövidbe a játékszert (3-0). Vadovics a negyed hajrájában, fórban, megtörte a jeget (3-1), a játékrészbe belefért még egy olasz kontra, a végletekig kipasszolva, Cannella-góllal (4-1).

A második negyedet, 44 másodperc után Milicic hálózörgetés nyitotta (4-2), aztán kölcsönösen előnyt rontottak a felek. Miskolci akciónál Del Lungo tartózkodott a számára legmegfelelőbb helyen, a másik kapunál Figari kettőre „mozdult„ (5-2). Támadásban nem hozta azt a formát az MVLC, amit szokott, amit tud, és a hátsó munka is szellős volt, Buhán sem volt senki (6-2). Bertoli kisbüntetéséből sem tudott tőkét kovácsolni a PannErgy, aztán jött megint egy olasz megúszás (Nora, 7-2). Érthetően időt kért Vidumanszky László, visszaérkezve büntetőt kapott csapata, melyet Vadovics belőtt (7-3). Nikolaidis szép csavarral jelentkezett, úgy nézett ki, megtörhetetlen a Brescia (8-3).

Nem változó meccskép

A harmadik menetben Cannella lőtt gólt fórban (9-3), a fehér sapkás házigazda ötméteresből érte el a tízet, Cannella „fésülte meg” Csomát (10-3). Buha sem hibázott (11-3), kezdett már nagyon távol lenni az MVLC, és kezdett nagyon távol lenni az, hogy egyáltalán legyen bármennyi esély a visszavágón. Az olaszok semmit sem engedélyeztek Misicéknek, teljes mértékben kézben tartották a meccset. Bovo edző időzött, előnyben voltak, Presciutti bevágta a labdát a bal felsőbe (12-3). 5-0-s bresciai szakasznak Hornyák vettett véget (12-4), de Presciutti sziporkázott (13-4). Nagy Á. és Cannella találata jött (14-5), majd Banicevic góljával lett 14-6.

Az utolsó negyedben a cél már csak az lehetett, hogy a különbséget csökkentsék Vadovicsék, de Cannella növelte azt (15-6). Misic fórban 15-7-re módosította az állást, aztán egy szép összjáték révén Nagy Á. vágta be a nyolcadikat (15-8). Ugyancsak ő járt túl Del Lungo eszén előnyben (15-9), Nora meg a jobb felső sarokba tüzelt (16-9). Mizsei fogott hazai ötméterest, Cannelláét, előnyben Krijestorac a hosszú sarkot választotta (16-10). Presciutti sem maradt rest (17-10), ennyi maradt a vége. Hetedik idei Ek-mérkőzésen elszenvedte első, súlyos vereségét az MVLC, a november 9-i, miskolci visszavágó formalitásnak tűnik.

Jegyzőkönyv: AN Brescia – PannErgy-Miskolci VLC 17-10 (4-1, 4-2, 6-3, 3-4)

Brescia, 600 néző. V.: Shopp (német), Stavridis (görög).

Brescia: Del Lungo – Alesiani (1), Bertoli (-), Buha (2), Figari (2), Presciutti (3), Cannella (6). Csere: Nora (2), Nikolaidis (1), Balzarini (-), Tononi (-), Gianazza (-). Vezetőedző: Alessandro Bovo.

MVLC: Csoma – Misic (1), Milicic (1), Vadovics (2), Manzi (-), Nagy Á. (3), Krijestorac (1). Csere: Mizsei (k), Banicevic (1), Bedő (-), Hornyák (1), Stojanovic (-), Vismeg Zs. (-). Vezetőedző: Vidumanszky László.

Gól/emberelőnyből: 5/11, ill. 7/16

Gól/büntetőből: 1/2, ill. 1/1.


A további három negyeddöntő első mérkőzésének eredménye:

CC Ortigia Siracusa (olasz) – NC Vouliagmeni (görög) 9-9 (2-3, 3-2, 1-3, 3-1)

ZF-Eger – Team of Strasbourg (francia) 12-8 (3-1, 2-4, 4-2, 3-1)

Digi Oradea (romániai) – CN Mataro (spanyol) 12-9 (2-3, 2-2, 5-1, 3-3)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!