Aluinvent-DVTK

2019.10.07. 18:30

Közkívánatra: túl a százason

Magabiztosan nyert az Aluinvent-DVTK kosárlabdacsapata a kora délutáni bajnokin.

Berecz Csaba

Nem volt kétséges Skoricék biztos győzelme

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda NB I. 2. fordulójának szombati, kora délutáni meccsén az Aluinvent-DVTK csapata az ELTE BEAC Újbuda gárdáját fogadta a miskolci városi sportcsarnokban. Mivel a két együttes merőben más célokért küzd a bajnokságban, a hazaiak érmet szeretnének szerezni, a fővárosiaknak pedig elég lenne elérni a bennmaradást, így nagy izgalmakra nem lehetett számítani.

Főleg azok után nem, hogy az ELTE BEAC Újbuda az 1. fordulóban a PEAC-Pécs vendégeként 36 ponttal kikapott. A kérdés az volt, hogy mennyire erős csapatot vonultat fel a DVTK szakvezetője, ugyanis a meccs előtti napon Morrison és Zele betegség, Medgyessy pedig sérülés miatt nem tudott edzeni. Aztán kiderült, hogy ez egyiküket sem akadályozta abban, hogy pályára lépjenek, Medgyessy és Morrison ezúttal is kezdő volt, Zele pedig csereként, a 7. percben érkezett meg a meccsbe.

Alig változott

A találkozót álmosan kezdte a hazai együttes, 6–2 után Laklóth triplája és Fogg duplája után a vendégek vezettek (6–7). Goree büntetőből egyenlített, majd az 5. percben jött a friss erő, a hazaiak két fiatalja lépett pályára, Szűcs R. mellett Kányási, utóbbi sérülése után ebben az évadban először jutott szóhoz. Mindketten góllal mutatkoztak be, ahogy a padról érkezett Zele is, ám ő triplával (18–12). Ekkor már a negyedik DVTK-s csere, Kiss A. is fent volt a pályán, az ő büntetői után lett meg a tíz pont különbség (25–15). A kezdőből egyedül Goree játszotta végig ezt a negyedet.

A második játékrészben utóbbit Morrison váltotta, nem sokkal később Kányásit pedig Pusztai. A hazai gárda magassági fölényét a lepattanók megszerzése során váltotta apróra, de mivel a vendégek lelkesedése tartott, a csapatok közötti különbség alig változott (31–21). Skoric beállítása viszont lendületet adott a fehér mezeseknek, a 15. percben jött is a fővárosi időkérés (35–21). Két minutával később ugyanez ismétlődött, amikor Goree centergóljával húsz egység lett a csapatok között (41–21). Jól védekezett ebben a játékrészben a hazai együttes, csak Szabó II. D. tudott két akciógólt szerezni az első három percben, így a hosszú szünetre tulajdonképpen eldőlt a meccs (49–21).

Fordulás után

Szűcs R., Pusztai, Skoric, Kiss A. és Goree volt fent a második félidő elején a DVTK-nál, és ez a formáció kellő hatékonysággal működött, mind védekezésben, mind támadásban, így a félidei 28 pontos fór, Goree duplája után – a 26. percben – 40-re nőtt (65–25). Részben köszönhetően annak, hogy Szűcs R. jól helyettesítette Medgyessyt irányító poszton. Az utolsó tíz percet pedig 43 pontos előnyről kezdhette a piros-fehér együttes.

A negyedik menet elején eredményesebb volt a vendégegyüttes, de a 36. percben, amikor a mezőny legjobbja, Goree behúzta csapata 90. pontját, a hazai drukkerek rázendítettek a ,,százat nekik” rigmusra. Két és fél perccel a meccs vége előtt 93–52-nél hazai időkérés következett, a folytatásban pedig a meccs utolsó percében túllépett az áhított százon a DVTK Zele góljával, ami után a publikum felállva, tapssal köszöntötte a piros-fehéreket.

Jegyzőkönyv: Aluinvent-DVTK – ELTE BEAC Újbuda 101-55 (25-17, 24-4, 30-15, 20-19)

Miskolc, 500 néző. V.: Balog, Pozsonyi, Sallai.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (-), Pusztai (8), Skoric (18/6), Goree (21), Morrison (8). Csere: Szűcs R. (8), Kányási (13/3), Zele (17/3), Kiss A. (8), Frindt (-). Vezetőedző: Cziczás László.

ELTE BEAC Újbuda: Li (4), Laklóth (10/6), Benke (-), Mérész (7), Fogg (12). Csere: Szabó II. D. (18/12), György T. (-), Tóth D. (-), Laufer (4), Juhász (-), Vincze (-), Zsamár (-). Vezetőedző: Balogh Judit.

Cziczás László: – Kötelező győzelmet arattunk, örülök, hogy komolyan vettük a találkozót. Azoknak is több lehetőséget adtam, akik eddig kevesebbet szerepeltek. A pályán több-kevesebb sikerrel mindenki megvalósította az elképzelésünket.

Balogh Judit: – Nem erre számítottunk, ezért inkább nem mondom el, ami a fejemben van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!