Jegesmedvék

2019.10.29. 11:00

Csatárt igazoltak a Jegesmacik

Jelentős múlttal rendelkező csatárt szerződtettek a DVTK Tipsport Ligában szereplő hokicsapatához.

Kolodzey Tamás

Martin St. Pierre

Forrás: ÉM

Martin St. Pierre 39 NHL-, 625 AHL- és 251 KHL-mérkőzéssel, valamint EBEL-bajnoki címmel a tarsolyában érkezik Miskolcra. A Macik keretében egy légiós posztja az után üresedett meg, hogy Mathieu Tousignant megsérült, gerincműtéten esett át.

Vébéken is szerepelt

A centerként és balszélsőként is bevethető csatár útja a kanadai Ontario Hockey League-en, az ECHL-en az AHL-en keresztül vezetett egészen az NHL-ig. 2005-ben a Chicago Blackhawks színeiben mutatkozott be a világ legerősebb bajnokságában, később pedig szerepelt a Boston Bruins, és az Ottawa Senators csapatában is. 38 NHL mérkőzésen szerzett 8 pontja után Európában folytatta karrierjét, a kontinens legerősebb ligájába, az orosz bázisú KHL-be igazolt 2010-ben, aztán kipróbálta magát a finn élvonalban, valamint a Salzburggal bajnok lett az osztrák EBEL-ben. 2015 és 2018 között a Barys Astana együttesét erősítette 85 ponttal és kazah állampolgárságot szerzett. Két divízió 1-es világbajnokságon is szerepelt Kazahsztánt képviselve, a 2017-es kijevi, valamint a legutóbbi, nur-szultáni tornán is jégre lépett a magyar válogatott ellen. A 2018/2019-es szezont a Kunlun Red Star KHL-es csapatában töltötte, Miskolcra pedig a Sheffield Steelers együttesétől érkezik.

Sok szempont szerint

– Mindenképpen arra törekedtünk, hogy az egy kiadó helyet betöltsük – mondta Nagy Ádám, a piros-fehérek általános igazgatója. – Tengerentúli és skandináv korongosok kerültek képbe és a teljes kapcsolatrendszerünket latba vetettük, hogy ütőképes játékost találjunk. Ez a feladat nagy kihívás volt, hiszen ilyenkor, a szezon kellős közepén már nehéz olyan szabadon igazolható sportolót felhajtani és leigazolni, aki segíteni is tud, és nem csupán a létszám kitöltésére alkalmas. A 36 éves kanadai sportoló mellett azért tettük le a voksunkat, mert centerként fontos posztot tölt be, magas fokú játékintelligenciával rendelkezik, ért a góllövéshez és reméljük, hogy ezt a „szívességet” minél többször megteszi majd nekünk. Kiválasztásánál figyelembe vettük, hogy jelöltünknek legyen európai tapasztalata, ugyanis ennek hiányában egy játékos, aki odaátról fejest ugrik az ismeretlenségbe, bizony olykor nem úgy teljesít, mint azt ahogy elvárják tőle. Az is mellette szólt, hogy edzőnk, Marcel Rodman jól ismeri Martin St. Pierre-t, így tökéletesen tisztában van azzal, mit várhat el tőle.

A DVTK Jegesmedvék új igazolása már a szerdai Tipsport Liga meccsen, a liptószentmiklósiak elleni, idegenbeli találkozón pályára korcsolyázhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!