Olimpia

2019.09.15. 18:30

Szép, jó, üde és vidám

Bemutatták a jövő évi, tokiói nyári ötkarikás játékok hazai forma­ruháit.

Kolodzey Tamás

A kollekció bemutatóján

A Magyar Olimpiai Bizottság eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatóján Vasvári Ferenc, a szervezet kommunikációs főmunkatársa elmondta: nehéz volt olyan kollekciót választani, amely minden szempontból megfelel a vele szemben támasztott követelményeknek.

„Kilóra” gyártották

– A sportolóink által használandó viseletnek számtalan elvárást kell szolgálnia – mondta a MOB sajtósa. – Csak címszavakban: divat, célszerűség, látványosság, színötvözet, modernség, a nemzeti identitás megjelenítése, bőrbarát anyagok használata és így tovább, szinte vég nélkül.

A nyertes cég tervezői „kilóra” gyártották a mintákat, például pólókat, rövid- és hosszúnadrágokat, szoknyákat, ingeket, zakókat, pulóvereket, táskákat, zoknikat, öveket, nyakkendőket, kalapokat, sapkákat, szabadidős ruhákat – tudhattuk meg.

Japánban viselik majd

A zsűri – melyben a tervezőktől kezdve az olimpiai bajnokokig valamennyi szakterület képviselte magát – választott, s mint ahogyan ez ilyenkor szokás: vannak, akiknek minden tetszik, de olyanok is akadnak, akiknek nem.

A formaruha bemutatása után Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke egyaránt abban bízott, hogy Tokióban világsikert arat majd a magyar kollekció.

A kockát elvetették: a nyertes termékeket bemutatták, jövőre ezekben szerepelnek a mieink Japánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!