MVLC

2019.09.28. 11:00

Manzi nagy napja: fordítás az olasz pólós hetesével

Spanyol csapat ellen szállt vízbe pénteken a nemzetközi kupában a miskolci pólós gárda.

Molnár István

Vadovics egy góllal járult hozzá a sikerhez

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

A férfi vízilabda Európa-kupa csoportkör 2. fordulójának első találkozóját játszotta pénteken este a horvátországi Sibenikben a PannErgy-Miskolci VLC csapata. A borsodiak az előző csoportselejtezőben, négyesükben, Máltán megszerezték az első helyet, míg a rivális spanyol CN Mediterrani is így tett Splitben.

Ibériai vezetés

A nyitónegyed miskolci találattal indult, amely Nagy Á. nevéhez fűződött, aztán Minguell egyenlített (1–1). Galeev volt szabálytalan a harmadik perc elején, a jogos büntetőből Vadovics a kapuba vágta a labdát (1–2). A spanyolok hamar gyűjtöttek két emberhátrányt, azonban ezzel az MVLC-sek nem éltek. Galeev ugyanakkor igen (2–2), amikor Milicicnek kellett elhagynia a medencét. Megmaradt az Espejo-gárda lendülete, és Stevenson, illetőleg Minguell (második) gólja 4–2-es előnyt jelentett a számukra. Banicevic nem bírt riválisával, újra egy emberrel kevesebben játszott csapata 20 másodpercet, B. Roca pedig mindezt köszönte (5–2). Időt kért Vidumanszky László, helyre kellett tenni a dolgokat, a visszaérkezés után Manzi lökete után ért hálót a labda (5–3). Még történt egy Lőrincz–Galeev gólváltás, ezzel ért véget az első felvonás (6–4).

Mizsei érkezett a kapuba a PannErgy-nél, Milicic pedig 40 mp után 6–5-re hozta fel a tavalyi bajnoki 5. helyezettet. U. Garcia próbálkozása sem volt csúnya (7–5), később Lőrincznek volt biztos a keze emberelőnyben (7–6). Az ibériaiak tartották a lépést, amit B. Roca találata jelzett (8–6), mennie kellett az eredmény és az ellenfél után az MVLC-nek. B. Roca elkapta a fonalat, meg is szerezte aznapi harmadik gólját (9–6), s ezen különbség nem is változott a dudaszóig.

Óriási hajrá

A harmadik felvonásban rá kellett volna kapcsolnia a miskolciaknak a nagyobb gond elkerülése érdekében, ám Gorria nem hibázott egy ötméteresnél (10–6), amikor egyébként már újra Csoma állt a kapu előtt. Nem sikerült csökkenteni a hátrányt a nagy küzdelem közepette, és az idő is most már Vadovicsék ellen dolgozott. Galeev szabálytalan volt, Nagy Á. értékesítette a megítélt büntetőt (10–7), a fordítás reményét a PannErgy olasz légiósa, Manzi hozta vissza (10–8). Banicevic három hiba után kipontozódott, a spanyolok kértek időt a negyed utolsó percében. Frigola büntetést kapott, 2 mp-cel a játékrész befejezése előtt Manzi tette nyílttá a találkozót (10–9).

Az utolsó menetben Minguell jeleskedett (11–9), míg Manzi bevágta csapata harmadik ötméteresét is (11–10). Az új olasz szerzemény eksztázisban vízilabdázott, naná, hogy ő egyenlített (11–11). Előnyben Stojanovic lőtt a spanyolok kapujába (11–12), „repkedtek” a kiállítások, Galeev a harmadikat kapta meg, majd U. Garcia is, véget ért nekik a meccs. Manzi büntetőből 11–13-ra alakította az állást, aztán Stevenson is gólt szerzett, ám Manzi erre is „reagált” (12–14). Még Stojanovic is „beköszönt”, így óriási hajrával és egy klasszis teljesítménynek köszönhetően nyert az MVLC (12–15).

A miskolciak szombaton a házigazda Sibenikkel, vasárnap az olasz Ortigiával találkoznak. A csoportból az első két helyezett együttes jut tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!