MVLC

2019.09.13. 14:30

Két bajnokival hangolódtak

Az Ek-csoportselejtező első fordulójában három meccset játszik Máltán a Pann­Ergy-MVLC.

Molnár István

A 2017/2018-as Ek-szezonban az elődöntőig jutottak a miskolciak (fehérben)

Fotó: Kozma István

Második alkalommal vesz részt nemzetközi sorozatban, az Európa-kupában a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata, annak köszönhetően, hogy az előző ob I-es évadban az 5. helyen végzett. A borsodiak ezt megelőzően két éve, 2017-ben startolhattak (először) ugyanezen kupában, és két csoportkört, valamint egy oda-visszavágós párharcot megnyerve egészen az elődöntőig jutottak, ahol a Ferencvárossal szemben buktak el. Az MVLC most Máltán kezdi az Ek-t, az első csoportselejtezőben ellenfele lesz egy hazai klub, illetve egy francia és egy olasz csapat. A küldöttség szerda este Debrecenből indult Máltára, és csütörtökön már a helyszínen edzett.

Nem ismeretlenek

– Első mérkőzésünk egy francia klub ellen lesz, amely otthon, hozzánk hasonlóan, az ötödik helyen végzett a bajnokságban – mondta lapunknak Vidumanszky László, az MVLC vezetőedzője. – A nyári időszakban elég nagy változásokon mentek keresztül, hét külföldi vízilabdázó van a keretükben, ezért biztos, hogy nem lesz könnyű ellenük győzni. A névsorban lehet találni pár olyan nevet, akik nem ismeretlenek a pólórajongók számára, mint például a horvát válogatott Antonio Petkovic, vagy éppen a kanadai válogatott kapus, Dusan Aleksic, de hozzájuk ment a Tatabányán is szerepelt szlovák Martin Kolarik is. Egy korosabb, de rutinos csapat, nekünk az lehet az előnyünk velük szemben, hogy azért hosszabb és minőségi kispadunk van. A Nápolyról is megvannak az információk, de majd meglátjuk pénteken este a helyszínen is, hogy mit játszanak. Ők is átmentek bizonyos változásokon, két-három meghatározó ember elment, inkább fiatalokra építenek pár rutinos játékos mellett. A nyáron hozzánk érkezett Edoardo Manzi, az előző bajnokságban éppen náluk játszott kölcsönben. Ismerjük az olasz mentalitást, amiben benne van a színészkedés, amiben nekünk nem szabad majd partnernek lenni. A hazai csapatot sem szabad lebecsülni, de az tudható, hogy azok a külföldiek, akik az utóbbi hónapokban ott voltak náluk, és a máltai bajnokságban vízilabdáztak, már nem fognak szerepelni.

Rutinosabban, vagányabban

A riválisok elemzését követően a szakember az alábbiakat tette még hozzá:

– Bízom abban, hogy az a munka, amit elvégeztünk, meg fog mutatkozni a vízben is – reménykedett ebben Vidumanszky László. – Volt két bajnoki meccsünk, amiket ráhangolásnak is szántunk ezekre a mérkőzésekre. A Pécs ellen kijött pár hibánk, ezeket kell csökkenteni, és akkor tudjuk elérni azt az eredményt, amit akarunk. Egy az egy elleni játékban előrébb kell lépnünk, és azt a védekezést kell hozni, amit a PVSK elleni találkozó egyes szakaszában, és aztán persze az emberfórokat sokkal rutinosabban, vagányabban be kell lőni. Elsősorban saját magunkkal foglalkozunk, a cél a továbbjutás, lehetőleg három győzelemmel, ami a következő sorsolásnál számítana. A mérkőzéseket nyitott medencében fogjuk játszani, de szerintem ez nem fog zavarni bennünket.

Az MVLC – nyilván abban bízva, hogy ebben az első fordulóban meglesz a továbbjutás – pályázott arra, hogy rendező lehessen a második csoportselejtezőben, de nemcsak ők, hanem más klub, város is.

– El kell érni a célt, aztán vasárnap már gondolkodhatunk a továbbiakon. Minél hamarabb el kell majd dőlnie annak, hogy rendezünk-e vagy nem, mert nem mindegy, hogy utazni kell újra, vagy nem – tette hozzá az MVLC vezetőedzője.

A küldöttség vasárnap este repül haza Máltáról Debrecenbe, ahová hétfőn hajnali 1:15-kor érkezik meg, s utána buszozik Miskolcra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!