Jegesmedvék

2019.09.20. 12:00

Éllovas után megint éllovas

Péntek este Nyitrán küzd a pontokért a diósgyőriek Tipsport ligás hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Vandane, a diósgyőriek bombázója

A 18 órakor kezdődő HK Nitra–DVTK Jegesmedvék jégkorongmérkőzést a Tipsport Liga 4. fordulója keretében rendezik meg. A sorsolás olykor furcsaságokat is hoz: a Macik legutóbb azt a Michalovcét fogadták, amely az élen állt, most pedig szintén az aktuális éllovassal meccselnek.

Finomhangolás lesz

– Most nagyon erős csapat került az utunkba – mondta Marcel Rodman, a diósgyőriek szlovén nemzetiségű vezetőedzője. – A nyitraiak otthonában egyik csapatnak sem könnyű helytállni, tőlük pontot vagy pontokat elhozni, de ez a nemes feladat most ránk vár. Az előző, Dukla ­Michalovce elleni mérkőzésünkön mutatott játékot kell folytatnunk, de ráadásként némi finomhangolásra is szükség lesz. Úgy ítélem meg, hogy akkor kapunk esélyt a győzelemre, ha harcos erényeket csillogtatunk, és az alapvető játékelemekben – ezek közé tartozik az ember­előnyös és -hátrányos játék, a gyors korongjáratás, a helyzetek kidolgozása és értékesítése – egyaránt átlagon felülit produkálunk. Becsületesen felkészültünk a HK Nitrából, és attól kezdve, hogy kikorcsolyázunk a jégre, vagyis az első pillanattól a három pontért fogunk hajtani. Sikerünkhöz kellenek majd a jó egyéni teljesítmények is, olyanok, amilyeneket látni lehetett kedden este a miskolci jégcsarnokban.

Egy irányba húznak

– Azt várom a pénteki mérkőzéstől, hogy ugyanott folytassuk, ahol kedden abbahagytuk – jelentette ki Részegh Tamás, aki a nagymihályiak ellen a negyedik miskolci gólt jegyezte. – Az első pillanattól az utolsóig maximális koncentrációra van szükség. Fontos a jó kezdés, és hogy a saját játékunkat játsszuk az egész találkozón. Úgy érzem, hogy meccsről meccsre sikerül egyre szervezetebben hokiznunk, és mindenki egy irányba húz. Remélem, sikerül ezt továbbra is tartani, valamint javulni a különböző játékelemekben, mint például a védekezés. Ebben azért fegyelmezettebbnek kell lennünk, hogy elkerüljük a kiállításokat. Amennyiben csapatként játszunk hatvan percig, és mindenki megtesz mindent, úgy érzem, pénteken is sikeresek leszünk. A magam részéről pedig elmondom, hogy keményen dolgozom továbbra is: igyekszem minél jobban kihasználni a lehetőséget, amikor jégen vagyok, fejlődni akarok a játék minden elemében, mert egyre többet szeretnék játszani. Hiszem és tudom, hogy ez gólokban és pontokban is megmutatkozik majd.


Vandane és a pezsgő

A Dukla Michalovce elleni összecsapás különlegessége Vandane három gólja volt. A piros-fehérek majd’ kétméteres, kanadai nemzetiségű védője a kék vonalról suhintotta bombáit, amelyek védhetetlenül vágódtak a ketrecbe. A hatvan perc utáni levonuláskor Egri István klubelnök pezsgővel ajándékozta meg játékosát, Nagy Ádám operatív igazgató pedig elárulta, hogy a vezetők mit tesznek az ilyen és ehhez hasonló rendkívüli cselekedetek után:

– A legöregebb miskolci hokirókák sem emlékeznek olyanra, amit Vandane tett. A dudaszó után természetesen személyesen is gratuláltunk neki, de ugyanezt tettük a csapat minden tagjával, hiszen ne felejtsük, hogy a hoki csapatsport. A kiváló egyéni produkciók elkövetőit magától értetődően megsüvegeljük, de nagy különlegességekre – mondjuk félméteres habos tortára – senki ne gondoljon. Egy pezsgő, egy kézfogás, egy ölelés, néhány baráti szó fér bele, az érintett játékos vagy játékosok pedig, mivel profik, helyén kezelik ezeket a gesztusokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!