Életmódváltó Hetek

2019.09.28. 18:00

Egészségmegőrzés kilenc napon keresztül

Tizenöt éve rendezik meg a Tour de Mezőkövesdet szeptemberben.

Tóth Balázs

Népszerű volt a kerékpáros kör

Fotó: Tóth Balázs

Idén is az Életmódváltó Hetek programsorozat nyitánya volt a minden évben nagy tömeget megmozgató rendezvény.

Délelőtt a futóké volt a terep, a negyedik Mezőkövesd Félmaraton 21 kilométeres távjának teljesítésére 57-en vállalkoztak, míg a hét kilométeres szakaszon kevéssel több mint százan indultak el. Volt, akinek arra is maradt ereje a könnyed bemelegítés után, hogy a plankversenyre is nevezzen, a több tucat résztvevő közül a legjobbak 12-13 percig bírták tartani magukat alkartámaszban. Az egyes futamok előtt Csiger Lajos képviselő és dr. Fekete Zoltán polgármester hívta föl a figyelmet a mozgás fontosságára.

Délután következett a kerékpáros kör, amelyen majdnem ötszázan tekerték körbe a várost a gyerekektől az idősebb korosztályig. Aki akart, sétálgatott is nyolc kilométert, voltak, akik kutyájukkal együtt gyalogoltak egy jót, összesen majdnem háromszázan választották ezt a mozgásformát. Mindeközben egészségügyi mérésekre is lehetőség volt a szabadidőparkban.

További programok

A szervező Progressio Bt. és az Ódor Kerékvár ezen kívül kilenc napon keresztül igyekszik népszerűsíteni az egészséges életmódot, hiszen tanácsadásokra, előadásokra, gymstick-bemutatóedzésre várták a közönséget, de a hátralévő napokban szerveznek kerékpáros túrát Cserépfaluba (pénteken), BMX-bemutatót az új mezőkövesdi skate parkba (szombaton), túrát a Tátrába, a Hernád-áttöréshez (vasárnap). A mozgást pontokkal gyűjthető tombolákkal díjazzák, értékes nyereményekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!