Aluinvent-DVTK U23

2019.09.26. 12:30

Ebben az évadban „zöldek” lesznek a piros-fehérek

Az Aluinvent-DVTK U23-as női kosárlabdacsapata vasárnap megkezdi NB I./B-s szereplését.

Berecz Csaba

A piros-fehérek továbbra is a miskolci városi sportcsarnokban játsszák majd hazai meccseiket

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

Ezen a héten vasárnap megkezdi bajnoki szereplését az Aluinvent-DVTK U23-as leány kosárlabdacsapata 17:00-tól Budapesten, a Törekvés vendégeként. A piros-fehérek az NB I./B Zöld csoportjában szerepelnek azok után, hogy a tavalyi évad végén nem sikerült megőrizni másodosztályú tagságukat. Ugyanis a Piros csoportban az utolsó, a 14. helyen zártak, és eggyel lejjebb, vagyis a harmadik vonalba kerültek.

– Ahogy a tavalyi évadban, így most is az a cél, hogy a fiatal sportolóinknak játéklehetőséget biztosítsunk, hogy ne csak a saját korosztályukban, többségük a junior bajnokságban edződjön, hanem a felnőttek között is – mondta Király Sándor, a DVTK Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója. – Az előző évadban a Piros csoportban, amikor Magyar Gergely volt a csapat edzője, eltartott egy darabig, amíg a fiatalok beleszoktak a kettős terhelésbe, és csak a vége felé kezdték el gyűjteni a győzelmeket, de sajnos az utolsó két fordulóban nem sikerült nyerniük, pedig egy győzelemmel maradtak volna a Piros csoportban.

Visszajutni

Király Sándor szerint a fiatalok fejlődése szempontjából, annak ellenére, hogy sok vereséget szenvedtek, jobb lett volna a Piros csoportban maradni, mert a második vonal erősebb.

– A Piros csoportban a tavalyi évadban 12 olyan együttes volt, amelyik erősebb volt nálunk, és tőlük lehetett igazán tanulni. A Zöld csoportban 4-5 jó együttes van, ami azt jelenti, hogy ebben az évadban más kihívások várnak a csapatra. Éppen ezért nem is lehet más célunk, mint hogy megpróbáljunk visszajutni a pirosak közé – mondta Király Sándor.

Az akadémia szakmai igazgatója ezt új edző csatasorba küldésével próbálja segíteni.

– Magyar Gergely tavaly sok feladatot kapott, a végén már három csapatot is vinnie kellett, az NB I./B-s gárda mellett még két utánpótlás-együttest is, és az idén ekkora terhet nem akartam rátenni. Úgyhogy egy nála is fiatalabb, feltörekvő, ambiciózus edző, Vaszi Ádám kapta meg az U23-as gárda irányítását, akit Kniesz Bernadett segít még edzőként – tudtuk meg Király Sándortól.

A játékosokról

Az akadémiai igazgató arról is beszélt, hogy kik alkothatják majd az Aluinvent-DVTK U23 játékosanyagát.

– Az első csapathoz került fiatalok közül a tavalyi évadot sérülés miatt kihagyó Frindt Nikolett az NB I./B-s meccseken nyerheti vissza formáját, és a junior korosztályból kiöregedett Kecskés Karina is itt bizonyíthat. Az élvonalbeli csapat edzéseit is látogató, 18 év alatti játékosok közül Bacsó Zsófia, Vég-Dudás Anna, Szegeczki Nóra és Kababik Bianka adja, adhatja majd az NB I./B-s gárda gerincét – sorolta Király Sándor. – Ezen túlmenően Völgyi Péterrel, az Aluinvent-DVTK sportszakmai igazgatójával arról is egyeztettünk, hogy a stabilan az első csapat keretéhez tartozó játékosok közül, ha szükséges, akkor esetleg Kiss Angelika és Kányási Veronika is pályára léphet ebben a csapatban.

A női NB I/B Zöld csoport mezőnye

Aluinvent-DVTK U23, Bajai NKK, ELTE Fortis, Kanizsai Vadmacskák SE, Kiss Lenke KA, Nyíregyházi Kosársuli, Pilis Basket, Szegedi KE, AKSC Szekszárd II., Szolnoki MÁV SE, Szombathelyi Egyetem, Tatai SE, TFSE II., Törekvés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!