Aluinvent-DVTK

2019.09.12. 12:00

Chilei játékos pótolja a megsérült kongóit

Hétfőn állhat edzésbe a diósgyőri kosarasok új centere, Ziomara Morrison.

Ziomara Morrison

Forrás: ÉM

Az Aluinvent-DVTK centere, Chanel Mokango a múlt hónap végén, azok után, hogy visszatért Miskolcra, és először edzett együtt ebben az évadban a piros-fehérekkel, súlyos sérülést, keresztszalag-szakadást szenvedett, emiatt legalább fél évet ki kell hagynia. A kongói játékos kiesése után új center után nézett a klubvezetés a játékospiacon, és sikerült is megtalálnia a chilei válogatott, Ziomara Morrison személyében.

A 27 éves, 194 centi magas játékos a tavalyi évadban két csapatban is játszott, előbb a lengyel Artego ­Bydgoszcz gárdájában, és itt Európa-kupa-meccseken is pályára lépett, a nyarat pedig a chilei a Los Leones együttesénél töltötte, és a múlt héten véget ért idényben bajnoki címet szerzett hazájában.

Bő egy hete lesz

Ziomara Morrison ma érkezik meg Miskolcra, de a görög Olympiacios elleni edzőmeccseken (pénteken 17.00-tól és szombaton 16.00-tól a miskolci városi sportcsarnokban) még nem lép pályára, a tervek szerint hétfőn áll edzésbe. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Aluinvent-DVTK vezetőedzőjének, Cziczás Lászlónak bő egy hete lesz arra, hogy beépítse a csapatba az új centert, a szeptember 25-i, Reyer Venezia elleni Euroliga-selejtező előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!