öttusa

2019.08.28. 09:30

Guzi egyéniben állhat rajthoz

A jövő héten Budapesten rendezik meg az öttusa-világbajnokságot, és hétfő óta biztos egyéni indulónak számít a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzője, Guzi Blanka.

Berecz Csaba

Guzi Blanka

Forrás: ÉM

A 20 éves sportoló a magyar felnőtt válogatott kerettel készül a fővárosban, részben klubedzője, Fázold Henrik irányításával, és úgy volt, hogy váltóban áll majd rajthoz, ám ez egy tegnapelőtti esemény miatt fordulatot vett. Ugyanis a felnőtt válogatott keret tagja, Földházi Zsófia a lovaglóedzésen leesett a lováról, és bokatörést szenvedett, vagyis nem tud részt venni a világbajnokságon. Így Kovács Sarolta és Gulyás Michelle mellett Guzi Blanka az, aki teljesen egészséges és bevethető, a negyedik hazai induló a válogatott alapembere, Alekszejev Tamara lehet. Az ő indulása azért kérdőjeles, mert július végén, a párizsi edzőtáborban kéztörést szenvedett, emiatt az angliai Európa-bajnokságon nem tudott rajthoz állni, és akkor a helyére Guzi Blanka ugrott be, aki így élete első felnőtt világversenyén nem a tervezett váltóban, hanem egyéniben állt rajthoz.


Öttusa

Szeptember 2.: női öttusa váltó

Szeptember 3.: férfi öttusa váltó

Szeptember 4.: öttusa női elődöntő

Szeptember 5.: öttusa férfi elődöntő

Szeptember 6.: öttusa női döntő, laser run női

Szeptember 7.: öttusa férfi döntő, laser run férfi

Szeptember 8.: öttusa mix váltó, laser run váltó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!