Megye II.

2019.08.22. 15:30

A nyári melegben ismét Hideg vezényli őket

A megyei II. osztály Közép csoportjában a Hernádnémeti SE gárdája kitűnően kezdte az idényt.

Kolodzey Tamás

A nagyközség csapata az elmúlt heti fordulóban hazai környezetben 6–2-re verte Harsány gárdáját, és két forduló után százszázalékos.

Kétszer négy

– A rajt előtt érdekes körülmények között határoztuk meg elérendő célunkat – mondta Kertész István elnök, aki hét éve vezeti a klubot. – Egyik játékosunk leszögezte, hogy csak akkor marad nálunk, ha az első nyolc közé jutást akarjuk elérni. Korábban ugyanis mindig a kieső helyen ta­nyáztunk, és ebből a vezetőnek és a labdarúgóknak is elegük lett. Igyekeztünk minden posztra ütőképes sportolót igazolni, ez sikerült nekünk, így most már a cserepadon is minőségi futballisták ülnek. Huszonöten vagyunk, ennek kö­vetkeztében ha esetleg valaki hiányzik, már észre sem vesszük. A helyi, azaz hernádnémeti focisták mellett bőcsiek, gesztelyiek és újharangodiak is vannak a keretünkben, úgy vagyunk ezzel, mint a munkáltatók a munkavállalókkal: a játékosokat innen-onnan, már lasszóval kell befogni. Két kulcsemberünk, Gyöngyösi Gábor és Horkay Konstantin is négy gólt termelt, remélem, hogy a folytatásban is az eddig látottak szerint adják elő produkciójukat.

A németiekhez a nyáron tért vissza az a Hideg László, akivel korábban a megyei III. osztályból feljutottak a második vonalba. Nyári felkészülésüket és az edzőmeccseket is régi-új edzőjük – aki mellesleg Bőcsön is ügyködik az utánpótlás frontján – csinálta végig.

Jó körülmények

A Hernád-partiak nem panaszkodhatnak: a pálya jó, az öltözőépületük szintén. A tavaly felújított gyepszőnyegüket hetente kétszer vágják és hengerelik, helyiségeik kulturáltak, klímaberendezésük fűtésre és hűtésre is alkalmas.

– Szeretnénk a teraszt beépíteni, ezzel két öltözővel bővülnénk – folytatta Kertész István. – Ehhez pályázati forrás és önerő kell, úgy hiszem, nem lesz gond, csak három fal, ablak, ajtó, meg pár berendezési tárgy az egész. Egyesületünknek – hála az önkormányzatnak és néhány támogatónknak – anyagilag nincs gondja, aztán magunkon is segítünk, amin csak lehet, pályázunk, és a tao adta lehetőségről sem tettünk le. Tavaly kilencszemélyes kisbuszt nyertünk, az önkormányzatnak van kettő, így idegenbe társasgépkocsikkal megyünk, de szükség esetén személyautókat is igénybe veszünk. Az idén a már említett klímaeszközeinket újítjuk fel, és motoros gyepszellőztetőt kívánunk beszerezni. A soron következő fordulóban Sajószögeden lépünk fel, ez a meccs pedig már mérvadó lesz, ténylegesen lemérhetjük majd, hogy hol tartunk.


Megszüntették, mert nem volt edzőjük

A hernádnémetiek nem vesznek részt a Bozsik-programban, és ezt nem gyerekhiány miatt teszik, nem találtak szakképzett edzőt a feladatra. Így a felnőttek mellett csak U19-es együttessel rendelkeznek, az ifjúságiak keretében huszonketten vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!