DVTK

2019.08.10. 09:00

A jól és a rosszul rajtoló összecsapása

A 3–0 és a 0–3 után három hónapon belül harmadszor játszik az Újpest Diósgyőrben.

Berecz Csaba

Nemrégiben, edzőmeccsen a fővárosiak nyertek Diósgyőrben

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB I. 2. fordulójában szombaton 19.30-kor az Újpest FC csapatát fogadja a Diósgyőri VTK együttese. A Diósgyőri stadionban sorra kerülő bajnoki iránt élénk érdeklődés mutatkozik a piros-fehérek szurkolói részéről, és nagy esély van arra, hogy a múlt heti, Honvéd elleni győztes (2–1) meccs nézőszámát (6139 fő) is meghaladja a mostani. Ezzel szemben a vendég drukkerek létszáma várhatóan nem lesz jelentős, ugyanis a lila-fehéreknek a múlt heti, a Puskás AFC elleni hazai meccsük során látottak és a vereség (1–3) nem ejtette ámulatba az újpesti szimpatizánsokat.

Mindig nehéz

– Mindig nehéz egy ilyen csapat ellen pályára lépni, mert az Újpest, amit csinál, azt jól teszi, ismerik a játékosok az edző gondolatait, nagyon szervezettek, nagyon kompakt a játékuk, jó labdarúgók alkotják a keretüket, akik pontosan tudják, mire van szükség tőlük a pályán – mondta Fernando Miguel Fernández Escribano, a DVTK vezetőedzője. – Nyugodt vagyok, mert a csapat nagyszerűen dolgozott, a játékosok tisztában vannak azzal, hogy mi mit szeretnénk játszani.

A spanyol edző arról is beszélt, hogy alapvetetően az a céljuk, hogy folytassák a jó sorozatukat, viszont nehéz mérkőzésre számít, mert az Újpest jó erőkből áll, és sok mindent jól kell végrehajtani a pályán ahhoz, hogy legyőzzék őket, majd azt is hozzátette, hogy csapata készen áll erre.

Fernando Miguel Fernández Escribano éppen az Újpest ellen ült először NB I.-es meccsen a DVTK kispadján, ám sem akkor, sem a következő két bajnokin nem tudtak pontot szerezni az irányításával a lila-fehérek ellen, viszont a legutóbbi tétmeccsen, a tavalyi évad utolsó fordulójában egy 3–0-s sikerrel biztosították be bennmaradásukat Diósgyőrben. Ám nem az volt a legutolsó találkozása a két együttesnek, három hete felkészülési meccsen járt itt az Újpest FC, és akkor a fővárosiak nyertek 3–0-ra.

– Egy felkészülési meccs más, mint a bajnoki, akkor a játék minden elemében jobb volt az Újpest – mondta a DVTK szakvezetője. – Mint mondtam: sok mindent kell jól csinálni, mert egy stabil, jó csapat lesz az ellenfelünk, akik vereséggel kezdtek, és valószínűleg most pontot, pontokat akarnak szerezni. Mi győzelemmel indítottuk a szezont és ez lökést adhat, ahogy a szurkolók támogatása is. Egy ilyen mérkőzésen ez utóbbi jelentheti a különbséget, a tőlük kapott erő, a motiváció segíthet abban, hogy megnyerhessük a meccset.

Az egyik legjobb

A vezetőedző kérdésre válaszolva elmondta: az Újpestet az ország egyik legjobb csapatának tartja, nagyon sok tudatos elem visszaköszön a játékukban. A labdakihozatal az egyik erősségük, a hazai klubok közül a széleken ők az egyik legerősebbek, megvan bennük a kellő sebesség, és jól indulnak be az üres területekre.

Felvetettük a szakvezetőnek, hogy bizonyára visszanézte felvételről az Újpest–Puskás-bajnokit, ami megmutatta, hogy legyőzhető a fővárosi csapat, és arról érdeklődtünk, hogy meglátása szerint mi kellett ehhez a lila-fehérek ellen.

– Szerintem ezen a meccsen a Puskás nagyon jó volt az átmenetekben, védekezésből támadásba – hangzott a válasz. – Nagyon jól felkészültek, azokat a területeket támadták, amiket meg lehet nyitni az Újpest ellen. De a meccshez az is hozzátartozik, hogy a Puskás egy nagyon jó csapat, borzasztóan erős a keretük. Henty visszahozatala is azt mutatja, hogy többet szeretnének, mint tavaly, úgyhogy én ebben az évadban jó teljesítményt várok tőlük. A mezőnyből két csapat emelkedik ki, a Ferencváros és a Fehérvár, a többi csapat közül bárki le tudja győzni a másikat, függetlenül attól, hogy rendezik meg a mérkőzést.

Tabakovic is

A DVTK keretéből Makrai és Ivánka sérülés miatt nem játszhat, a többiek, köztük a múlt héten még a maródiak közé sorolt Tabakovic, bevetésre készek. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a diósgyőri szakvezetőnek van-e oka arra, hogy változtasson a múlt heti kezdőcsapaton, különös tekintettel a bal oldalra, mivel ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta a Honvéd meccs után, hogy támadásban nem hozták azt itt a játékosok, amit várt volna tőlük. Erre azt felelte Fernando Miguel Fernández Escribano, hogy mindig lehet ok a változásra, és ő nemcsak az előző meccsből indul ki, hanem a heti edzésmunkát is figyelembe veszi a csapat összeállításakor, majd azt is hozzátette: teljesen mást kell játszani most, mint legutóbb, és az is lehet, hogy ugyanaz a csapat kezd, amelyik a Honvéd ellen, de az is lehet, hogy néhány poszton más kap majd lehetőséget.

Várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. (Vági) – Adukor, Márkvárt – Shestakov, Hasani, Tajti (Szabó B.) – Prosser.


Nyolc nappal a következő forduló előtt a Magyar Labdarúgó-szövetségben elkészítették az NB I. 3–5. fordulójának menetrendjét.

A program:

3. forduló Augusztus 17., szombat

17.00: Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE (tv: M4 Sport)

19.30: MOL Fehérvár FC–Diósgyőri VTK (tv: M4 Sport)

19.30: Ferencvárosi TC–Kaposvári Rákóczi FC

19.30: Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC

19.30: Újpest FC–Paksi FC

19.30: Budapest Honvéd FC–Kisvárda Master Good

4. forduló Augusztus 24., szombat

18.00: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC

18.00: Paksi FC–MOL Fehérvár FC

18.00: Kisvárda Master Good–Újpest FC

18.00: Kaposvári Rákóczi FC–Zalaegerszegi TE

18.00: Puskás Akadémia FC–Ferencvárosi TC (tv: M4 Sport)

Augusztus 25., vasárnap

18.00: Budapest Honvéd FC–Debreceni VSC (tv: M4 Sport)

5. forduló Augusztus 31., szombat

19.30: Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC

19.30: MOL Fehérvár FC–Kisvárda Master Good

19.30: Zalaegerszegi TE–Puskás Akadémia FC

19.30: Debreceni VSC–Kaposvári Rákóczi FC

19.30: Újpest FC–Budapest Honvéd FC (tv: M4 Sport)

Szeptember 1., vasárnap

18.00: Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK (tv: M4 Sport)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!