DVTK

2019.07.02. 09:00

Ghánai focista érkezett, Vernes pedig távozott

Nemzetközi tapasztalata is van a hétfőn szerződtetett védekező középpályásnak, középső védőnek.

Szerdán jön a következő edzőmeccs

Fotó: Ádám János

Zsolnai Richárd, Haris Tabakovic, Vági András, valamint Branislav Dani­lovic után újabb labdarúgó szerződtetését jelentette be a Diósgyőri VTK NB I.-es labdarúgócsapata. Hétfőn ugyanis közleményt adtak ki az egykori ghánai U23-as válogatott, Joachim Adukor leigazolásáról. A 26 éves labdarúgó legutóbb a bosnyák bajnok és kupagyőztes FK Sarajevo csapatában futballozott: a középpálya több posztján is használható, de a védelem közepén is megállja a helyét. Már egy hete Diósgyőrben készül, és pályára lépett a Debreceni VSC elleni felkészülési mérkőzésen is.

Adukor a ghánai FC Parma és az Emirates SC utánpótlásában tanulta meg a foci alapjait, ahol 18 évesen felfigyelt rá a svéd élvonalbeli Gefle IF. Három évig játszott Észak-Európában, közben meghívták a ghánai U23-as válogatottba is. Utána Portugáliában, Franciaországban és Krétán légióskodott, legutóbb pedig az FK Sarajevóban, amellyel bajnokságot és kupát nyert. Pályafutása során 7 mérkőzést játszott az Európa Liga selejtezőjében 2013-ban az észt Trans Narva és a ciprusi Anorthosis, 2018-ban az örmény Banants és az olasz Atalanta ellen.

Mi lesz Antallal?

A DVTK közös megegyezéssel felbontotta Vernes Richárd szerződését, derült ki, bár lapunk szombati számában már írtunk arról, hogy elválnak a felek útjai. Vernes Richárd tavaly nyáron érkezett Diósgyőrbe Zalaegerszegről. Az élvonalban 28 mérkőzésen hét gólt szerzett és négy gólpasszt adott, míg a Magyar Kupában két gól és egy gólpassz a mérlege. A hírek szerint az is valószínűsíthető, hogy Antal Botond sem marad az Andrássy úton. Úgy tudjuk, a kapussal közölte a szakvezetés: ha talál magának másik csapatot, akkor nem gördítenek akadályt a távozása elé. A támadó Prosser Dániel, illetve a középpályás Szabó Bence – kölcsönjátékának letelte után – továbbra is a DVTK-val készül, mindkettejüket szeretné a jövőben is a soraiban tudni a Diósgyőr, ám Tajti József sportigazgató érdeklődésünkre azt közölte: még nincs egyezség a labdarúgók ügyében kölcsönadó klubjukkal, a Puskás Akadémia FC-vel, illetőleg a MOL Fehérvár FC-vel. A szakembernél érdeklődtünk azzal kapcsolatban is, hogy mi lesz a sorsa a próbajátékon szereplő Galambos Ádámmal (Aqvital FC Csákvár) és Soufiane Jebarival (FK Csíkszereda), amire hétfőn azt válaszolta Tajti József, hogy „holnap eldől sok minden”.

Itthoni kezdés

Az országos szövetségben napokkal ezelőtt megtartották az NB I. sorsolását, amelyen kiderült, hogy az első fordulóban (augusztus 3/4.) a Budapest Honvéd lesz Fernando Miguel Fernández Escribano vezetőedző együttesének az ellenfele. A fővárosiak kérésére azonban felcserélődött a pályaválasztói jog, így a nyitókörben a diósgyőri stadionban csapnak majd össze a felek. A találkozók kezdési időpontja még nem ismert, kérdéses, hogy az Európa Ligában induló Honvéd versenyben lesz-e még ekkor a nemzetközi kupaporondon, ha igen, akkor vasárnap lesz a mérkőzés. A felcserélt pályaválasztói joggal összefüggésben a kispesti együttes a 12. fordulóban fogadja majd hazai pályán a piros-fehéreket.

A piros-fehérek szerdán lejátsszák második előkészületi meccsüket, az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre elleni 90 perc – a viharsarki gárda honlapja szerint – 18 órakor kezdődik Diósgyőrben (a DVTK a kezdési időpontról még nem adott tájékoztatást).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!