vízilabda

2019.06.26. 19:30

Négyen maradtak meg a világligás keretből

Tizenhat fővel folytatja világbajnoki felkészülését a férfi vízilabda-válogatott.

Négyen maradtak meg a világligás keretből

Forrás: ÉM

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának beszámolója szerint a múlt héten, a Märcz Tamás irányította férfiválogatott több klasszisát is nélkülözve, a szövetség elnökségének támogatását élvezve a világliga szuperdöntőjében úgy lett ötödik, hogy két elődöntőssel döntetlent játszott, a két legjobbal pedig nem találkozott. A stáb a tapasztalatokat leszűrte, a július 13-án kezdődő világbajnokságra 16-os, a legerősebb keret készül tovább. A belgrádi világligán szerepelt keretből négyen – Bátori Bence, Jansik Dávid, Kovács Gergő és Német Toni – csatlakoztak ahhoz a 12 pólóshoz, aki a torna ideje alatt itthon készült a kvangdzsui megmérettetésre. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két miskolci pólós, Bedő Krisztián és Nagy Ádám kimaradt a Dél-Koreában megrendezésre kerülő világbajnoki keretből.

A szövetség honlapja szerint a belgrádi utazó keret kijelölése után egyértelművé vált: több olyan játékosunk is itthon készült a nyári megmérettetésekre, a kvangdzsui világbajnokságra, akikkel egyértelműen erősebb lett volna a csapat. Märcz Tamás szövetségi kapitány és stábja azonban – többek között a tavalyi tapasztalatok alapján – úgy gondolta, hogy feltétlen meg kell osztani az erőket, és a hangsúlyt a vb felé tolni, hiszen mind csapatilag, mind fizikálisan akkor érhet be a munka. A szakvezető 27-es nyári keretéből tíz játékos a Bajnokok Ligája-győztes, magyar bajnok Ferencvárosból került ki, és amennyiben ők minden sorozatban játszanak, akkor két hónap alatt 22-23 mérkőzésük lett volna, és két olimpiai kvótát adó vb-re kellett elsősorban tekintettel lenni.

A Märcz Tamás irányította válogatott vasárnaptól jövő keddig a BENU Kupa felkészülési tornán szerepel Budapesten a Margitszigeten, ahol a franciákkal, a hollandokkal és a görögökkel játszik.


A válogatott vb-kerete

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (Ferencváros). Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (Ferencváros), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (Ferencváros), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (Ferencváros), Pohl Zoltán (Ferencváros), Sedlmayer Tamás (Ferencváros), Varga Dénes (Ferencváros), Vámos Márton (Ferencváros), Zalánki Gergő (Szolnok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!