Licenc

2019.05.09. 14:08

A megyei együttesek (is) megkapták a licencet

Az összes NB I-es és NB II-es csapat rendelkezik a számára megfelelő licenccel.

Berecz Csaba

A Magyar Labdarúgó-szövetség licencadó bizottsága tegnap megtartotta idei második ülését, és elbírálta azoknak a kluboknak a beadványait, akik a szervezet első összejövetelén, április 24-én nem kapták meg a kért dokumentumot.

Mint arról korábban beszámoltunk: az NB I-ben és NB II-ben szereplő megyei klubok mindegyikénél találtak hiányosságot, amelyeket a múlt héten péntekig lehetett pótolni.

Sikerült pótolni

Ez sikerült, ugyanis az élvonalbeli csapatot működtető mezőkövesdi és diósgyőri sportszervezet nemcsak az NB I-re, hanem nemzetközi szereplésre is alkalmas licencet kapott, míg a második vonalban szereplő barcikai klub NB II-es ,,jogosítvány” megszerzéséről kapott határozatot.

A licencadó bizottság mostani, elsőfokú döntése ellen a határozat kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani a fellebbviteli licencadó bizottsághoz. A 2019/20-as bajnoki szezonra licencet kapott klubok végleges listáját az Magyar Labdarúgó-szövetségnek legkésőbb 2019. május 31-ig kell elküldenie az Európai Labdarúgó-szövetségnek.

Érdekesség

A licencadó bizottság tegnapi ülésének érdekessége, hogy az NB I-ben és az NB II-ben csapatot működtető gazdasági társaságok mindegyike megkapta arra az osztályra a licencet, amelyikben sze­repel, vagyis mindkét vonalban az utolsó két fordulóban a pályán elért eredmények, és nem a dokumentációs eljárásnak való megfelelések döntenek a csapatok sorsáról.


A tények

A jelenlegi NB I.-esek

Nemzetközi és NB I.-es klublicencet kaptak (zárójelben a jelenlegi bajnoki helyezés): Ferencvárosi TC (1.), MOL Vidi FC (2.), Debreceni VSC (3.), Újpest FC (4.), Budapest Honvéd (5.), Mezőkövesd Zsóry FC (6.), Puskás AFC (7.), Paksi FC (8.), MTK Budapest (10.), Diósgyőri VTK (11.).

NB I.-es klublicencet kaptak (zárójelben a jelenlegi bajnoki helyezés): Kisvárda MG (9.), Szombathelyi Haladás (12.).

A jelenlegi NB II.-esek

NB I.-es licencet kaptak (zárójelben a jelenlegi bajnoki helyezés): Zalaegerszegi TE FC (1.), Kaposvári RFC (2.), Vasas FC (3.), Gyirmót FC Győr (4.), Nyíregyháza SFC (8.).

NB II.-es licencet kaptak (zárójelben a jelenlegi bajnoki helyezés): Budaörsi SC (5.), Békéscsaba 1912 Előre (6.), Soroksár SC (7.), Kazincbarcikai SC (9.), WKW ETO Győr (10.), FC Csákvár (11.), Vác FC (12.), Dorogi FC (13.), Budafoki MTE (14.), BFC Siófok (15.), Tiszakécske VSE (16.), Balmaz Kamilla (17.), Ceglédi VSE (18.), Mosonmagyaróvári TE (19.), BSS Monor (20.).

A jelenlegi NB III.-asok

NB II.-es licencet kaptak (zárójelben a jelenlegi bajnoki helyezés): Szolnoki MÁV FC (Kelet, 1.), Erzsébeti SMTK (Kelet, 2.), Jászberényi FC (Kelet, 3.), Szeged GA (Közép, 1.), Szentlőrinc SE (Közép, 2.), Dunaújváros PASE (Közép, 4.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!