Helyi sport

2018.04.26. 12:24

MVLC: Várják az ellenfelet az ötödikért

Miskolc - Egy meccs kellett csak az MVLC-nek ahhoz, hogy továbblépjen a rájátszás első köréből.

Miskolc - Egy meccs kellett csak az MVLC-nek ahhoz, hogy továbblépjen a rájátszás első köréből.

Szerdán este a Racionet Hovéddal játszott hazai mérkőzést a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es férfi pólógárdája. Ebbe a szakaszba a hazaiak a felső ház hatodikjaként, a fővárosiak hetedikként kerültek be, s miután már volt két korábban megvívott meccsük, melyek közül egyet a borsodiak megnyertek, egy pedig döntetlennel zárult, az egyik fél 7 pontjáig tartó csata 4-1-nél tartott. A tét tehát az volt: amennyiben ismét az MVLC nyer, akkor a play-off második körében ,,mehet" az 5. helyért a BVSC - Debrecen párharc győztesével.

A második döntetlen

A mérkőzésen sok izgalom nem akadt, bár a Honvéd 6-0 után mutatott életjeleket, és a második félidőt 2-2-re lehozta, de a pályaválasztó sikere nem forgott veszélyben.

– Azon a sokkon, amit a BVSC elleni vereség okozott, túlléptünk és emiatt el tudtunk húzni a Honvédtól – fogalmazott dr. Sike József, az MVLC vezetőedzője. – A 6-0-a egy kicsit minket ijesztett meg, a vendégcsapat pedig elkezdett minden mindegy alapon szépen játszani, és így iksz lett a második félidő. Támadásban vétettünk azért hibákat, több nagy ziccert is kihagytunk, de arra, hogy rendezzük a sorainkat, és kirakjuk azt a Rubik kockát, amit ígértem, van két hetünk.

A folytatásról ezeket mondta a szakvezető:

– Ha véletlenül a Debrecen jönne, bár az esélyek 80-20 százalékban a BVSC mellett szólnak, akkor mi kezdünk itthon, mert a középszakaszban előbb végeztünk. Amennyiben a BVSC jön, akkor számomra teljesen mindegy, hogy hol játszunk, nem tudom azt elfogadni, hogy tőlük még egyszer kikapjunk. Egy belefért, az benne van, de hogy kétszer, azt mai napig nehéz feldolgozni. Emiatt nem érdekes a helyszín, mert meg akarjuk, és meg fogjuk verni őket. Legalábbis így érzem.

Azon meccsig előttük álló napokat kihasználja a miskolci csapat:

– Nagyon sokat fogunk játszani addig, ugyanis ebben a szakaszban, amikor már a bajnokság vége felé járunk, nehéz edzést tartani. Leszenk edzőpartnereink, hiszen el fogunk menni a Ferencvároshoz, illetve jön hozzánk a Nagyvárad, valamint a Kaposvár is. Játékban kell maradnunk, ehhez mindez szükséges, itt az a lényeg, hogy frissek maradjunk és fejben azokat a hibákat, amiket elkövettünk a két BVSC elleni mérkőzésen, azokat már nem fogjuk megismételni.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Racionet Honvéd 8-3 (3-0, 3-1, 1-2, 1-0)

Miskolc, 200 néző. V: Mucskai P., Kovács Cs. T.

MVLC: CSOMA – NAGY Á. (2), Bowen (-), Milicic (1), Vadovics (1), Misics (1), Halek (-). Csere: Berta (1), Sánta (-), KUZMENKO (2), Jakab D. (-), Hornyák (-), Lukács D. (-). Edző: dr. Sike József.

Honvéd: DECKER A. – Gyárfás T. (-), Balakirev (-), Szivós M. (-), SIMON R. (2), Illés (-), Manhercz Á. (-). Csere: Kiss B. (-), Vad Levente (-), Simon A. (-), Irmes (1), Hertzka (-). Edző: Vad Lajos.

Gól/emberelőnyből: 5/0, ill. 10/2

Gól/ötméteresből: 0, ill. 2/0

dr. Sike József: – Nekünk sokkal több volt a veszítenivalónk, mint ellenfelünknek. Kétségtelen, hogy az állományunk erősebb, mint a Honvédé. Hat–nullás vezetésünk után képesek voltak nehéz perceket okozni, és ha szereztek volna még egy-két gólt, akár nagy dráma is kialakulhatott volna a találkozón. Örülök, hogy a BVSC elleni sokk után talpra tudtunk állni. Edzőkollégámnak pedig példaértékű pályafutásához szeretném elismerésemet kifejezni.

Vad Lajos: – Reális a különbség, hiszen az első és a második negyedben valósággal állva hagytak bennünket a miskolciak. A harmadik és a negyedik negyedben már tetszetős játékra voltunk képesek, örömteli számomra, hogy sok fiatalt tudtam bedobni a mély vízbe. Tagadhatatlan tény ugyanakkor és ezt többször mondtam már, hogy alsóházi csapat vagyunk, de egy centerrel képtelenség felvenni a harcot a vetélytársakkal.

Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 7–1, az MVLC javára.

A másik ágon az 5-8. helyért: BVSC - Debreceni VSE 10-4 (az állás: 6-3). A második mérkőzést május 2-án rendezik Debrecenben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!