Helyi sport

2017.11.23. 11:31

MVLC: Többel, mint Baranyában

Miskolc - A pécsieket fogadta szerdán hazai környezetben az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

Miskolc - A pécsieket fogadta szerdán hazai környezetben az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

Az alapszakasz „visszavágós” köre kezdődött el szerdán a honi férfi vízilabda OB I-ben, melynek keretén belül – a B csoportban – a PVSK-Mecsek Füszért alakulatát látta vendégül a PannErgy-MVLC. A baranyai odavágón egy találattal (9-8) nyerő borsodiaknál ezúttal – a vezetőedző döntésének értelmében – kimaradt Dőry, ugyanis a házigazdának egy fővel bővebb játékosállománya van, mint amennyi az adott összecsapásra nevezhető.

Ficakos bombagól

Az első támadás egyik oldalon sem volt sikeres, aztán Józsa védett kettőt, viszont maradt a pécsiek kapuja előtt a házigazda – amely harmadikra kialakította azt a helyzetet, amivel Misic élt (1-0). Emberelőnyben Szatmári ejtett a bal alsó sarokba (1-1), nem sokkal később Halek, a kezek között a felső lécet találta telibe. A fekete sapkás vendégek rövid centerbejátszással jelentkeztek, Bowen pedig – a tőle megszokott – ficakos bombával (2-1). Jó védekezés után Vadovics szerezte a harmadik miskolci találatot (3-1), megbeszélés után elrontották a következő fóros lehetőséget a baranyaiak, majd az újabbat szintén. Az MVLC is próbálkozhatott 6 az 5 ellen, Misic volt a végrehajtó (4-1).

A második negyedben, előnyben Halek elől pöckölték el a játékszert, aztán Opacak lőtt a rövid sarokba (4-2). Célt tévesztő lövés után visszaszerezte a játékszert a hazai csapat, amely újabb előnyös helyzetet rontott el. Milicic messziről, Csacsovszky A. mellől engedett el egy lövést, a labda meg sem állt a bal felső sarokig (5-2). Nagy Á. volt szabálytalan, az előnyben Csacsovszky A. csökkentette csapata hátrányát (5-3). A félidőig hátralévő bő két percben kibekkelt egy hátrányt az MVLC, Milicic meg ezúttal az „égbe” tüzelt. Borsodi időkérés is jött, meg egy túl közeli hazai (nem érő) gól.

Kapufára a büntetőt

Még nyitott volt a csata a harmadik felvonás kezdetekor, és maradt, mert a PannErgy ismét fórt rontott, de a pécsiek sem voltak pontosak támadásban. A nap addigi talán legjobbja, Milicic remekül ejtett (6-3), ugyanakkor az előnyök kihasználása továbbra sem ment. Csomára és a védőmunkára azonban nem lehetett panasz, a PVSK nem tudott közelebb kerülni. A meccs első büntetőjéből Bowen a kapufára küldte a labdát, a mérkőzés nem dőlt el, viszont Nagy Á. fineszes ejtésénél már kilencven százalékban igen (7-3). Az újabb fórt tanári módon használta ki a Miskolc, jelesül Nagy Á. (8-3), a PVSK-nak – úgy tűnt – végleg „elment a hajó”.

Az utolsó felvonás elején Csacsovszky E. élt a büntető által kínált lehetőséggel (8-4), Misic meg belül fölé tekerte a labdát. Csaba M. hozta közelebb csapatát az MVLC-hez (8-5), aztán Misic fennmaradt és egy az egyben rontott Józsával szemben. A látogatók lázba jöttek, érezték még az esélyt, négy és fél percük maradt az esetleges bravúrra. Misic a következő vendég­akciónál sem úszott vissza, társai hárítottak, ő megkapta a labdát, és ezúttal „beverte” azt a pécsi kapuba (9-5). A második ötméterest Halek hagyta ki, de belefért, miként Misic újabb kihagyott helyzete. Az utolsó perc kezdődött meg, Misic újra tisztán „fenn volt”, és megszerezte negyedik gólját (10-5) – aztán még Szatmári szépített (10-6). Csoma hárítása volt az utolsó esemény, végül is biztosan nyert a PannErgy.


Jegyzőkönyv

 

PannErgy-Miskolci VLC – Pécsi VSK-Mecsek Füszért

10-6 (4-1, 1-2, 3-0, 2-3)

Miskolc, 200 néző. V.: Homonnai, Benczur.

PannErgy-MVLC: Csoma – Hornyák (-), Bowen (1), Vadovics (1), Misic (4), Milicic (2), Halek (-). Csere: Kuzmeno (-), Nagy Á. (2), Berta (-), Sánta (-), Jakab (-), Lukács (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

PVSK-Mecsek Füszért: Józsa – Horváth Zs. (-), Csacsovszky E. (1), Csacsovszky A. (1), Chilkó (-), Lajkó (-), Szatmári (2). Csere: Zerinváry (-), Csaba (1), Safrankó (-), Sebestyén (-), Krizsán (-), Opacak (1). Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gól/emberelőnyből: 1/10, ill. 1/11

Gól/büntetőből: 0/2, ill. 1/1

Dr. Sike József: – A pécsi meccstől eltérően ezúttal többet tudtunk készülni, és ez védekezésben realizálódott. Támadásban azonban volt 23 kapura lövésünk, kimaradt fórok, ziccerek, ötméteresek, ezen változtatni kell. A Pécs lelkesen játszott, mindent megtettek, sokra hivatott játékosaik vannak.

Lukács Gergely: – Gratulálok a Miskolcnak, a játék minden elemében felülmúltak bennünket. A meccs már az első negyedben eldőlt, mert sok technikai hibát vétettünk, amit a hazaiak kihasználtak. Hajtottunk, de ez ennyire volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!