Helyi sport

2017.10.05. 10:20

MVLC: Hiányzott a felelősségvállalás, de idegenbeli sikerrel kezdtek

Miskolc - Szerdán Pécsett kezdte az OB I-es szezont a PannErgy-MVLC férfipólócsapata.

Miskolc - Szerdán Pécsett kezdte az OB I-es szezont a PannErgy-MVLC férfipólócsapata.

A Magyar Kupában és a nemzetközi sorozatban már játszott, szerdán hétközi összecsapással megkezdte a 2017/2018-as első osztáyú idényt a miskolci együttes, amely tavaly az 5. helyen zárta az OB I-et. Pécs–MVLC meccs – a szerdait megelőzően – volt pár napja, szeptember 23-án is a medencében, az MK-selejtezőben, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában 9-6-os borsodi győzelem született. Az OSC-től érkezett Nagy Ádám eltiltás miatt hiányzott az MVLC-ből, így adott volt a 14-es keret dr. Sike József vezetőedző számára.

Éppen jó lett

Az első emberhátrányos szituációt kivédekezte a Pécs, de a másik oldalon Csaba sem játszott be jól. Csacsovszky A. harcolt ki ötméterest, amelyet Csacsovszky E. biztosan értékesített (1-0). Zónázott a PVSK, támadásban ezért ekkor „dadogott” egy kicsit a vendéggárda. Bowen begyűjtötte második hibáját, hazai fórt kivédekeztek a miskolciak. Blokkoltak a baranyaiak, csak nem akart megszületni a PannErgy-találat. A kapusok is mutatták magukat, ami szintén hozzájárult az eredményhez, majd Lajkó pattintott a miskolci ketrec fölé. Előnyben Halek kezéből csúszott ki a labda az utolsó percben az első negyedben, 17 mp-vel a vége előtt ismét az MVLC támadhatott, de a játékosok elfelejtettek lőni. A második játékrészben hátrányt védekezett ki a PannErgy, aztán Csoma volt jó helyen, védte Csaba centerkísérletét. 2:30 percnél (összességében 10:30 perc után) a fehérorosz Kuzmenko balról lőtt a pécsi kapuba (1-1), kevéssel később Csacsovszky A. kapott jó labdát a hosszú oldalon emberfór­ban, nem hibázott (2-1). Misic középső húzása elkerülte a hazai kaput, Safrankó a kapufát találta telibe. Jakab lőtt, a játékszer megpattant, de így lett éppen jó, egyenlő lett az állás (2-2). Megúszást követően Vadovics kapta vissza a labdát, és fordított az eredményen (2-3). Misic ellen fújtak kontrát, elrontott pécsi akció után az utolsó másodpercben Kuzmenko passzolt Halekhez, aki a meccsen először, kétgólos különbséget alakított ki (2-4). A nagyszünet után Dőry tüzelt a kapufára, majd Lajkó szépített előnyben (3-4). Blokkoltak a hazaiak, Szatmári egy fél méterrel eltévesztette az MVLC-kaput. Előnyből Bowen bombázott a jobb „pipába” (3-5), Csaba lövését fogta Csoma, a következő támadásnál viszont Lajkó eredményes tudott lenni (4-5). Belül leszerelték Misicet, Bowent kiállították, befejeződött számára a mérkőzés.

A kiállítás lejárta előtt 3 mp-vel Misic beúszott, ez hiba volt, ötméterest kapott a Pécs, Csacsovszky E. kísérletét Csoma kivédte. Misic megint bejött, ismét büntető, ezt Szatmári kihasználta (5-5). Kivédekezett egy hátrányt a PVSK, akciójuknál Csoma résen volt – 62 százalékon védett ekkor. Az MVLC is büntetőt kapott, Berta a bal felsőt választotta (5-6). Nagyon kellett hátul az együtt dolgozás a Miskolcnál, 1 mp volt a támadásból, Jakab Barát hóna alatt lőtt a kapuba (5-7). Az utolsó negyedben először kiállítást kapott a hazai együttes, Vadovics szinte azonnal büntetett (5-8).

Még szépítettek

Csoma újfent ott volt, ahol kellett, nagyon sokat hozzátett ahhoz, hogy így állt az eredmény. Lajkó azért elérte a triplát (6-8), továbbra is volt izgalom a medencében. Fórt rontott az MVLC, még volt hátra 5 perc. Milicic lóba után lett 6-9, Zerinváry távolról válaszolt (7-9). Határozott védőmunka hozta a labdaszerzést az MVLC-nél, de a Pés még próbálkozhatott, azonban a Csaba–Csoma csatát újra az utóbbi nyerte. 49 mp volt már csak, Csacsovszky E. szépített (8-9). Misicnél fújtak kontrát, 11 mp volt vissza, de a hazaiak már passzolni sem tudtak.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PVSK-Mecsek Füszért – PannErgy-Miskolci VLC

8-9 (1-0, 1-4, 3-3, 3-2)

Pécs, 400 néző. V.: Fodor, Homonnai.

PVSK: Barát – Csaba (-), Csacsovszky E. (2), Csacsovszky A. (1), Chilkó (-), Szatmári (1), Krizsán (-). Csere: Horváth (-), Zerinváry (1), Lajkó (3), Opacak (-), Safrankó (-). Edző: Lukács Gergely.

MVLC: Csoma – Bowen (1), Vadovics (2), Sánta (-), Milicic (1), Halek (1), Lukács D. (-). Csere: Misic (-), Berta (1), Kuzmenko (1), Hornyák (-), Jakab (2), Dőry (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 3/12, ill. 3/12

Gól/büntetőből: 2/3, ill. 1/1

Lukács Gergely: – Az eredményességet tekintve nagy hiányérzetem van, nem érdemeltünk vereséget. Büszke vagyok a csapatra, fantasztikusan küzdöttek a játékosok. Amit taktikailag meg lehetett tenni, azt megtettük. Sajnos voltak olyan fordulópontok, amikből nem jól jöttünk ki.

Dr. Sike József: – Nem számítottam ilyen nehéz meccsre. Nem csak azért, mert alulmúltuk magunkat, néhány játékos nem érezte át a felelősséget. Meg kell dicsérnem az ellenfelet, amelyik semmilyen állásnál nem adta fel. Rendet kell tenni a fejekben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!