Helyi sport

2017.09.01. 16:42

MVLC: Szentes, Herceg Novi, aztán pedig Tatabánya

Miskolc - Július 18-án kezdte a nyári felkészülést a Pann­Ergy-Miskolci VLC OB I-es férfi-vízilabdacsapata.

Miskolc - Július 18-án kezdte a nyári felkészülést a Pann­Ergy-Miskolci VLC OB I-es férfi-vízilabdacsapata.

Azonban a munkát felvevők között ekkor még nem voltak ott a felnőtt (Misic Sasa, Alex Bowen) és korosztályos (Vadovics Viktor, Lukács Dorián, Nagy Ádám) válogatottak, illetve az időközben igazolt fehérorosz Alekszej Kuzmenko. Hétfő óta azonban teljes a miskolciak kerete, dr. Sike József vezetőedző most már valamennyi pólóssal együtt dolgozik.

Egy szinten legyenek

A csapat csütörtökön kora délután elindult Szentesre, ahol vasárnap reggelig maradnak, közben kétkapus tréningeket tartanak a helyi alakulattal – mint az utóbbi években mindig. Szeptember 3-án aztán Montenegró, Herceg Novi felé veszi az irányt a küldöttség, ahol a Jadran Herceg Novi vendégeként egy öt csapatot felvonultató tornán vesznek részt. A Pann­Ergy-Miskolci VLC szeptember 10-én indul vissza a balkáni országból, de csak egy pár napot maradnak hazai környezetben, ugyanis a 37. hétvégén Tatabányán szállnak vízbe, szintén egy felkészülési tornán, amelyen még a házigazdák, a BVSC, valamint az Eger lesznek jelen. A miskolciak szeptember 23–24-én Magyar Kupa-csoportselejtezővel nyitják az évadot a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

– A tavalyihoz képest csaknem dupla annyi mérkőzésünk lesz idén ősszel, ha továbbjutunk a Magyar Kupában és az Európa Kupa első köréből is – mondta lapunknak dr. Sike József. – Amit eddig megcsináltunk, amiatt tükörbe tudunk nézni, akik itt voltak, azért, akik a válogatottnál dolgoztak, azért. Most, ebben a szakaszban az lesz a lényeg, hogy mindenki egyforma szintre kerüljön a csapaton belül.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!