Helyi sport

2016.12.05. 14:02

Újabb nagy miskolci vízilabdás tett: tétmeccsen legyőzték az Egert

Miskolc - Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágót játszott szombaton az élvonalbeli miskolci vízilabdacsapat.

Miskolc - Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágót játszott szombaton az élvonalbeli miskolci vízilabdacsapat.

A két gárda első, hevesi felvonásán a Bajnokok Ligája résztvevő egriek 16-7-re győztek, így gyakorlatilag olyan szempontból nem volt tétje a kupavisszavágónak, hogy melyik együttes lép a következő körbe. Dabrowski Norbert alakulatából ezúttal hiányzott Hosnyánszky és Cuckovic, míg a kapuban nem a „sztár” Mitrovic védett, hanem helyettese, Csiszár – persze kiváló vízilabdázó így is volt nem egy, nem kettő a ZF-nél, köztük a sérülésből visszatérő világbajnok center, Hárai. A hazaiak összeállításában nem volt felfedezhető Kincses neve, akiről a kezdés előtt Bachner András, a klub szakmai vezetője az alábbiakat mondta el: „Kincses Attilával rendkívüli hatállyal szerződést bontottunk, mégpedig fegyelmi okok miatt.”

Felváltva estek a gólok

Az első negyedben Lőrincz szerzett vezetést a látogatónak büntetőből, amit Miklós egy szép találattal egyenlített. Ebben a felvonásban a miskolciak legalább öt akciója halt el valamilyen rossz kimeneten, s bár az Eger sem volt annyira éles, azért Bedő mozdulata, kiemelkedése csaknem derékig a vízből, nem volt éppen egy csúnya mozdulat (1-2).

A második játékrészben Hárai nem kapott szoros őrizetet (1-3), majd mintegy másfél perccel később Csiszár mozdult ki rosszul egy labdára, amit Bowen halászott el előle, és az amerikai légiós közelről az üres kapuba dobta a játékszert (2-3). Innentől kezdve felváltva estek a gólok (az MVLC-nél Bowen és Misic, az Egernél Erdélyi kétszer ünnepeltethette magát), mígnem 15 másodperccel a dudaszó megszólalása előtt Hárai tanítani való csavarral mutatta meg technikáját (4-6).

Ami ezután következett – talán –, a nézőket is meglepte. Merthogy egy remek szakaszt produkált az MVLC, minden téren, és persze találatokban is: Milicic megpattanó, de a hálóban kikötő labdája, aztán Hornyák rövidbe behúzott „dugója” – ami már döntetlent jelentett –, Jakab bejátszása után Misic hosszúba betett lasztija, 3 másodperccel a menet befejezése előtt pedig Vadovics „ficakos” gólja 8-6-os hazai vezetést ért.

Büntetőket kegyetlenül

A befejező negyedet is a házigazda nyitotta jobban, Misic 9-6 alakította az eredményt, és ha Bowen nem a kapufát találja el a következő támadásból, korábban lezárta volna a meccset az MVLC. Ám jött Cuk és Erdélyi, mert nagyon nem szeretett volna vereséggel távozni az Eger. A Misic elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Bowen értékesítette, ám Kovács G. válaszolt (10-9). Az idő fogyott, Bowen ismét „bevert” egy ötméterest (természetesen Misic harcolta ki), Erdélyi előnyből zárkóztatott. Miskolci akció után egri jött, ám eladták a labdát, amit a hazaiak megtartottak, így történelmük során tétmérkőzésen első alkalommal győzték le a „nagynevű” Egert.


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – ZF-Eger

11-10 (1-2, 3-4, 4-0, 3-4)

Miskolc, 200 néző. V: Vogel, Dodog.

PannErgy-Miskolci VLC: KÓSIK – Lukács D. (-), Halek (-), Milicic (1), MISIC (3), BOWEN (4), Vadovics (1). Csere: Jakab D. (-), Miklós L. (1), HORNYÁK (1), Lukács Á. (-), Szedmák (-). Edző: dr. Sike József.

ZF-Eger: Csiszár – Kovács G. (1), ERDÉLYI (4), Angyal (-), Bedő (1), Vapenszki (-), Lőrincz (1). Csere: DECKER Á. (-), HÁRAI (2), Biros B. (-), M. Cuk (1), Kürti (-), Magyar (-). Edző: Dabrowski Norbert.

Gól/emberelőnyből: 9/2, ill. 9/5

Gól/ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

Dr. Sike József: – Ezzel a győzelemmel sikerült feltenni az i-re a pontot az őszi szezonban. Egy Bajnokok Ligájában szereplő csapatot legyőzni óriási fegyvertény, remélem, ebből tovább tudunk építkezni. Az egrieknek sok sikert kívánok a nemzetközi porondon. Köszönöm mindenkinek a támogatást, a szurkolóknak, hogy kijöttek a meccseinkre, kellemes ünnepeket kívánok!

Dabrowski Norbert: – Gratulálok a Miskolcnak, mi ma álmosan pólóztunk. A hazaiak megérezték a lehetőséget, felpörögtek, és nekünk mínusz három gólról már nehéz volt felállni. A továbbjutásunk nem forgott veszélyben, de tanulságos mérkőzés volt.

Továbbjutott: a ZF-Eger, 26-18-as összesítéssel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!